search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:17
MENU CLOSE

«Σωστό συντονισμό» ζήτησε ο Σαμαράς για την Κεφαλονιά

05.02.2014 18:05
«Σωστό συντονισμό» ζήτησε ο Σαμαράς για την Κεφαλονιά - Media

Το σωστό συντονισμό του κρατικού μηχανισμού έθεσε ως προτεραιότητα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της ευρείας κυβερνητικής σύσκεψης για την Κεφαλονιά. Μέτρα στήριξης ανακοίνωσε η κυβέρνηση

 
Το σωστό συντονισμό του κρατικού μηχανισμού έθεσε ως προτεραιότητα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της ευρείας κυβερνητικής σύσκεψης για την Κεφαλονιά, που συνεχίζει να δοκιμάζεται μετά και τις νέες δονήσεις.
 
Όπως είπε, το νησί περνάει μια επώδυνη δοκιμασία και «πρέπει πρώτα να προστατεύσουμε τους ανθρώπους και να αποκαταστήσουμε τις ζημιές». 
 
Σε άλλο σημείο ανέφερε πως «πρέπει να είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση, μέριμνα, και βοήθεια γιατί είναι και ηθική και όχι μόνο πολιτική υποχρέωση απέναντι στους συνανθρώπους μας».
 
Καταλήγοντας, ο Α. Σαμαράς σημείωσε πως πάνω απ' όλα θα πρέπει, για να επανέλθει ο ρυθμός της ζωής στα σωστά επίπεδα στην Κεφαλονιά, να είμαστε σωστά συντονισμένοι, ενώ έκανε γνωστό πως στο τέλος θα ανακοινωθούν και οι αποφάσεις της κυβέρνησης. 

Μέτρα στήριξης ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς απαλλάσσονται από τον ειδικό φόρο ακινήτων το 2014, θα λάβουν επιδότηση ενοικίου μέχρι 500 ευρώ ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση, θα δοθεί ενίσχυση για την αποκατάσταση κατεστραμμένων οικοσκευών με πόσο μέχρι 6000 ευρώ, θα επιδοτηθεί το 80% του ποσού για τις επισκευές των κτιρίων και το υπόλοιπο 20% θα καλυφθεί με άτοκο δάνειο.
 
 Αυτά είναι ορισμένα από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ ανέφερε επίσης πως σε δύο μήνες θα είναι πλήρως λειτουργικό το λιμάνι του Ληξουρίου, θα τοποθετηθούν 45 αίθουσες προκάτ για τη λειτουργία των σχολείων, θα γίνει αποκατάσταση του δρόμου Ληξούρι – Αργοστόλι, και πως νέο κλιμάκιο της ΕΥΔΑΠ μεταβαίνει στο νησί για την ταχεία επιδιόρθωση των βλαβών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:17