search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:57
MENU CLOSE

Οι 10 σταθμοί του Facebook (Video)

06.02.2014 06:15
Οι 10 σταθμοί του Facebook (Video) - Media

Το δημιούργημα του Μαρκ Ζούκενμπεργκ έκλεισε 10 χρόνια ζωής και έχει δισεκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο. Σε αυτή την δεκαετία το facebook εξελίχθηκε από μία έξυπνη ιδέα σε παγκόσμιο trend, απαραίτητο σε μικρούς και μεγάλους.

Το δημιούργημα του Μαρκ Ζούκενμπεργκ έκλεισε 10 χρόνια ζωής και έχει δισεκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο. Σε αυτή την δεκαετία το facebook εξελίχθηκε από μία έξυπνη ιδέα σε παγκόσμιο trend, απαραίτητο σε μικρούς και μεγάλους.
 
Με αφορμή τα γενέθλια της μεγαλύτερης πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης ας δούμε τις 10 στιγμές – σταθμούς στην πορεία της.
 

  1. Στις 4 Φεβρουαρίου του 2004 ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ μαζί με τους (τότε) φίλους του Ντάστιν Μόσκοβιτς, Κρις Χιουζ και Εντουάρντο Σαβέρι δημιουργούν το thefacebook.com. Μια σελίδα κοινωνικής δικτύωσης αποκλειστικά αρχικά για τους φοιτητές του Χάρβαρντ.
  2. Τον Οκτώβριο του 2005 το facebook επιτρέπει στους χρήστες του να δημιουργούν φωτογραφικά άλμπουμ και να μοιράζονται τα αγαπημένα τους ενσταντανέ.
  3. Σε συμφωνία με διάφορες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας το facebook παρουσιάζει τον Απρίλιο του 2006 την εφαρμογή του για τα κινητά τηλέφωνα και τη δυνατότητα πρόσβασης από παντού.
  4. Προστίθεται η δυνατότητα ανταλλαγής πληροφοριών όπως ενημέρωση του status, τα γενέθλια των φίλων και οι δραστηριότητες τους στις 5 Σεπτεμβρίου του 2006.
  5. Είκοσι μέρες αργότερα το facebook ανοίγει για όλο τον κόσμο. Μέχρι τότε χρησιμοποιείτο μόνο από φοιτητές  αλλά από τις 26 Σεπτεμβρίου όλοι όσοι είναι πάνω από 13 ετών έχουν δικαίωμα εγγραφής.
  6. Τον Φεβρουάριο του 2009 ξέσπασε διαμάχη όταν οι διαχειριστές αποφάσισαν ότι οι πληροφορίες που μοιράζονταν στην πλατφόρμα τους ανήκαν και μπορούσαν να τις χρησιμοποιούν. Χιλιάδες χρήστες αντέδρασαν και απείλησαν με αποχώρηση με αποτέλεσμα να υπάρξει υποχώρηση των ιθυνόντων.
  7. Την 1η Οκτωβρίου του 2010 η ζωή του Ζούκερμπεργκ και η ιστορία του facebook γίνονται ταινία με πρωταγωνιστή τον Τζέσι Άϊσενμπεργκ.
  8. Η επέκταση είναι γεγονός στις 9 Απριλίου του 2012 όταν το facebook δαπανά 1 δις. δολάρια και αγοράζει το Instagram το οποίο μετρούσε τότε μόλις 18 μήνες ζωής και είχε μόνο 13 υπαλλήλους.
  9. Παροξυσμός επικρατεί στη Γουόλ Στριτ στις 18 Μαΐου του 2012 αφού το facebook μπαίνει στο χρηματιστήριο. Χιλιάδες άνθρωποι σπεύδουν να αγοράσουν μετοχές.
  10. Την τελευταία ημέρα του 2013 ο Ζούκερμπεργκ χαμογελά πλατιά και αλλάζει τον χρόνο ευτυχισμένος –και ακόμη πλουσιότερος. Η μετοχή του facebook κάνει limit up και κλείνει στα 62 δολάρια.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:57