search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:14
MENU CLOSE

500 ευρώ το μήνα και αποζημίωση 6.000 ευρώ στους πληγέντες του σεισμού

06.02.2014 06:49
500 ευρώ το μήνα και αποζημίωση 6.000 ευρώ στους πληγέντες του σεισμού - Media

Μέτρα προς άμεση ανακούφιση των πληγέντων από το σεισμό της Κεφαλονιάς προχώρησε η κυβέρνηση μετά από τη σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μέτρα προς άμεση ανακούφιση των πληγέντων από το σεισμό της Κεφαλονιάς προχώρησε η κυβέρνηση μετά από τη σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου.
 
Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκαν διαδικασίες γρήγορες και χωρίς γραφειοκρατία, προκειμένου οι πληγέντες να πάρουν άμεσα χρήματα και να επισκευάσουν τα σπίτια τους, ενώ στη δέσμη μέτρων για τους κατοίκους της Κεφαλονιάς, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα εξής :
 
επιδότηση κατά 80% του ποσού για τις επισκευές κτιρίων και κατά 20% με άτοκο δάνειο
επιδότηση ενοικίου έως 500 ευρώ τον μήνα
επιδότηση οικοσκευής έως 6.000 ευρώ
απαλλαγή από το φόρο ακινήτων για το 2014
 
Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως σε δύο μήνες θα είναι πλήρως λειτουργικό το λιμάνι του Ληξουρίου, θα τοποθετηθούν 45 αίθουσες προκάτ για τη λειτουργία των σχολείων, θα γίνει αποκατάσταση του δρόμου Ληξουρίου – Αργοστολίου και πως νέο κλιμάκιο της ΕΥΔΑΠ μεταβαίνει στο νησί, για την ταχεία επιδιόρθωση των βλαβών.

Ένα ακόμη καλό νέο για τους δοκιμαζόμενους κατοίκους του Ληξουρίου είναι ότι το νοσοκομείο της πόλης πλέον λειτουργεί κανονικά. Το "Μαντζαβινάτειο" ελέγχθηκε για την στατικότητά του και πήρε το πράσινο φως για να ανοίξουν πάλι οι πύλες του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:12