search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:05
MENU CLOSE

Η Ν.Δ. «αδειάζει» Τζιτζικώστα για την Κεντρική Μακεδονία

06.02.2014 17:51
Η Ν.Δ. «αδειάζει» Τζιτζικώστα για την Κεντρική Μακεδονία - Media

Αναβρασμός υπάρχει τις τελευταίες ώρες στη Συγγρού, με αφορμή τα πρόσωπα για τις αυτοδιοικιτικές εκλογές και ιδιαίτερα αυτό του περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, που φαίνεται πως θα κατέβει ως «αντάρτης», μετά την άρνηση της ΝΔ να του δώσει το χρίσμα.

  
Αναβρασμός υπάρχει τις τελευταίες ώρες στη Συγγρού, με αφορμή τα πρόσωπα για τις αυτοδιοικιτικές εκλογές και ιδιαίτερα αυτό του περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, που φαίνεται πως θα κατέβει ως «αντάρτης», μετά την άρνηση της ΝΔ να του δώσει το χρίσμα. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Α. Τζιτζικώστας δέχτηκε τηλεφώνημα από την Αθήνα, με το οποίο του έγινε σαφές ότι δεν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος για την περιφέρεια, αν και το προηγούμενο διάστημα του είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις από ανώτερο επίπεδο.
 
Ο νεαρός περιφερειάρχης, που εξελέγη από το περιφερειακό συμβούλιο, μετά την απομάκρυνση του Π. Ψωμιάδη λόγω καταδικαστικής απόφασης, εμφανίζεται έτοιμος να κινηθεί μόνος του.
 
Την ίδια στιγμή ενοχλημένος εμφανίζεται και ο Π. Ψωμιάδης για την στάση της ηγεσίας της ΝΔ έναντί του και έχει αρχίσει και κινείται έντονα τις τελευταίες ημέρες.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης παρενέβη δηλώνοντας: «Μάγος δεν ήμουν, αλλά πριν ένα χρόνο είχα προβλέψει τα σημερινά γεγονότα και είχα χτυπήσει έγκαιρα το καμπανάκι. Δυστυχώς τότε με αγνόησαν».

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του το μεσημέρι της Πέμπτης, λέγοντας ότι στόχος του συνδυασμού του «Αλληλεγγύη: Σύγχρονη Ανθρώπινη Μακεδονία» είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να είναι η πρώτη Περιφέρεια της Ελλάδας που θα βγει από την κρίση. Κατόπιν τούτου έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αντίδραση της ΝΔ και τι θα πράξει τελικά εάν θα πριμοδοτήσει και θα ανάψει το «πράσινο φως» σε μέλος του Κοινοβουλίου για να είναι υποψήφιος για την περιφέρεια.

Όπως αναφέρει το «Βήμα», το ενδιαφέρον στην κίνηση του κ. Τζιτζικώστα είναι ότι η υποψηφιότητά του ανακοινώθηκε μετά από αντιδράσεις που σημειώθηκαν λόγω των πληροφοριών που κυκλοφόρησαν στη Θεσσαλονίκη πως υποψήφιος περιφερειάρχης θα ήταν ο βουλευτής Γιάννης Ιωαννίδης και ο νυν περιφερειάρχης θα διεκδικούσε τον Δήμο.
 
Σύμφωνα μάλιστα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο λόγος που ο Α. Τζιτζικώστας έσπευσε να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του, ήταν ότι η ΝΔ τον προόριζε για υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης απέναντι στο Γιάννη Μπουτάρη, κάτι που ο ίδιος δεν επιθυμούσε καθώς ο κ. Μπουτάρης είναι θείος του. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:05