search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:28
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Βρήκαν σε σοφίτα βιολί αξίας 5 εκατ. δολαρίων!

07.02.2014 08:25
ΗΠΑ: Βρήκαν σε σοφίτα βιολί αξίας 5 εκατ. δολαρίων! - Media

Σε μια βαλίτσα στη σοφίτα ενός σπιτιού στο Μιλγουόκι, βρέθηκε ένα κλεμμένο βιολί Στραντιβάριους αξίας 5 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τις αρχές.

Σε μια βαλίτσα στη σοφίτα ενός σπιτιού στο Μιλγουόκι, βρέθηκε ένα κλεμμένο βιολί Στραντιβάριους αξίας 5 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τις αρχές.
 
Όπως αναφέρει το BBC, το ηλικίας 300 ετών βιολί είχε κλαπεί από έναν μαέστρο συμφωνικής ορχήστρας κατά τη διάρκεια μιας ληστείας στο πάρκινγκ μιας εκκλησίας.
 
Η αστυνομία ακολουθώντας πληροφορίες σχετικά με ένα όπλο αναισθητοποίησης που χρησιμοποιήθηκε σε μια ληστεία, συνέλαβε δύο άνδρες ηλικίας 41 και 36 ετών και μια 32χρονη γυναίκα.
 
Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Μιλγουόκι, Έντουαρτ Φλιν, το βιολί που είναι σε καλή κατάσταση, θα επιστραφεί στον ανώνυμο ιδιοκτήτη του.
 
Το βιολί, γνωστό ως Lipinski Strad, ανήκε αρχικά στον βιρτουόζο του 18ου αιώνα, Τζιουζέπε Ταρτίνι και κατασκευάστηκε το 1715 από τον Αντόνιο Στραντιβάρι, που θεωρείται ο μεγαλύτερος κατασκευαστής βιολιών στην ιστορία.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:27