search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:42
MENU CLOSE

Ο πιο σκληρός με τους μετανάστες κερδίζει

07.02.2014 22:00
oldphotospod_0602_052_cmyk1391763459.jpg

Ποιος είναι ο πιο σκληρός με τους μετανάστες;… Αυτός κερδίζει! 

Ποιος είναι ο πιο σκληρός με τους μετανάστες;… Αυτός κερδίζει! Στη Γαλλία, όπως και αλλού στην Ευρώπη, ο στόχος των εκάστοτε κυβερνήσεων (είτε πρόκειται για δεξιές κυβερνήσεις είτε για κατά δήλωση σοσιαλιστικές) είναι να πείσουν τους ψηφοφόρους τους ότι είναι οι σκληρότεροι, οι αυστηρότεροι και οι «αντι-μεταναστευτικότεροι» όλων. Εννοείται πως ο «αγαπημένος σοσιαλιστής» της γαλλικής Δεξιάς, ο υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς, σέρνει τον χορό.
Έτσι, στην πρόσφατη παρουσίαση των επιτευγμάτων του για το έτος 2013, ο Βαλς εξήγησε με περίσσια υπερηφάνεια πως κανείς έως τώρα – ούτε καν ο υστερικός Νικολά Σαρκοζί – δεν κατάφερε να διώξει τόσους μετανάστες από τη Γαλλία όσους ο ίδιος. Σύμφωνα με τον απολογισμό που έκανε στα γαλλικά ΜΜΕ ο υπ. Εσωτερικών του «σοσιαλιστή» Φρανσουά Ολάντ, μέσα στο 2013 απελάθηκαν από τη χώρα περί τους 27.000 μετανάστες, δηλαδή 2% περισσότεροι από αυτούς που είδαν τη πόρτα της εξόδου το 2012 και πολλοί περισσότεροι από αυτούς που έστειλαν στο σπίτι τους οι αρχές τα έτη 2009, 2010 και 2011… όταν δηλαδή ο Σαρκοζί είχε λυσσάξει στην προσπάθειά του να προσελκύσει τους ψηφοφόρους του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου.
Η «παρουσίαση» των πεπραγμένων του υπ. Εσωτερικών έγινε εν μέσω πολεμικού κλίματος στο ζήτημα της μετανάστευσης έπειτα από ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Le Figaro», στο οποίο οι δημοσιογράφοι υποστήριζαν ότι οι επιδόσεις της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στις απελάσεις είναι «πεσμένες». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι απελάσεις το 2013 είναι κατά 100 λιγότερες μηνιαίως. Και εδώ όμως ο «σοσιαλιστής» Βαλς έχει πληρωμένη απάντηση:

«Καλύτερη δουλειά»
 Πράγματι, απαντάει, έτσι όπως μετρούσαν τις απελάσεις οι προηγούμενοι, κακοί δεξιοί, μοιάζει να έχουν κάνει «καλύτερη δουλειά»… Όμως η κυβέρνηση Σαρκοζί προσμετράει στα νούμερά της και τις «υποβοηθούμενες απελάσεις» των Ρομά, στους οποίους οι αρχές έδιναν ένα χρηματικό ποσό για να φύγουν. Σύμφωνα λοιπόν με τον Βαλς, επί των δικών του ημερών λύθηκε αυτό το θέμα με τον εξής καταπληκτικό τρόπο: κόπηκε το επίδομα και έτσι οι Ρομά, οι οποίοι συνεχίζουν να εκδιώκονται μαζικά από τη χώρα (μειώθηκαν κατά 10% τα τελευταία 2 χρόνια), δεν υπολογίζουν πλέον στη «χρηματική βοήθεια» και έτσι δεν μπαίνουν στον κόπο να επιστρέψουν στη Γαλλία!

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:42