search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:19
MENU CLOSE

Πιτ Σίνγκερ: Μια ζωή σαν μυθιστόρημα

07.02.2014 22:00
Πιτ Σίνγκερ: Μια ζωή σαν μυθιστόρημα - Media

Πλήρης ημερών πέθανε την περασμένη εβδομάδα ένας από τους θρύλους της φόλκ μουσικής και του αμερικάνικου αριστερού κινήματος.

Πλήρης ημερών πέθανε την περασμένη εβδομάδα ένας από τους θρύλους της φόλκ μουσικής και του αμερικάνικου αριστερού κινήματος.

Ο Πιτ Σίνγκερ γεννήθηκε το 1919. Με μητέρα καθηγήτρια βιολιού και πατέρα καθηγητή μουσικής άρχισε να σπουδάζει, με υποτροφία, Κοινωνιολογία στο Χάρβαρντ, αλλά εγκατέλειψε το πανεπιστήμιο για να γνωρίσει τη χώρα του ταξιδεύοντας με οτοστόπ, να οδηγηθεί σε δικούς του μουσικούς δρόμους και να ξεκινήσει μια πορεία που θυμίζει μυθιστόρημα.

Ηχογράφησε πάνω από 100 άλμπουμ, επηρέασε τραγουδιστές όπως ο Μπομπ Ντύλαν, η Τζόαν Μπαέζ, ο Μπρους Σπρίνγκστιν κ.ά. και συνδέθηκε με τα περισσότερα κινήματα του 1950 και του 1960.

Για τις ιδέες του φυλακίστηκε την περίοδο του μακαρθισμού ενώ για το σύνολο της προσφοράς του στη μουσική αλλά και για τους αγώνες του εναντίον των φυλετικών διακρίσεων κλήθηκε να τραγουδήσει, το 2009, στην τελετή ορκωμοσίας του Μπαράκ Ομπάμα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:18