search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:47
MENU CLOSE

Ανασύρθηκαν τέσσερις σοροί από το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι

07.02.2014 17:05
Ανασύρθηκαν τέσσερις σοροί από το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι - Media

Το θαύμα στο οποίο όλοι ήλπιζαν δεν έγινε. Τις σορούς ενός άνδρα, μίας γυναίκας και δύο παιδιών ανέσυραν δύτες από το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι.

Το θαύμα στο οποίο όλοι ήλπιζαν δεν έγινε. Αλλά τουλάχιστον οι διασωθέντες της τραγωδίας στο Φαρμακονήσι που στοίχισε τη ζωή σε δώδεκα προσφυγές από τι Αφγανιστάν και τη Συρία, ανάμεσα τους πολλές μητέρες με τα παιδιά τους, θα μπορέσουν να θρηνήσουν και να θάψουν τους αδικοχαμένους συγγενείς τους.

Δεκαοκτώ ημέρες μετά το ναυάγιο (20 Ιανουαρίου) κατά τη διάρκεια ρυμούλκησης του δουλεμπορικού τουρκικού σκάφους από σκάφος του ελληνικού λιμενικού -με τους διασωθέντες να μιλούν για επιχείρηση παράνομης επαναπροώθησης τους στα τουρκικά ύδατα και τις ελληνικές αρχές να το αρνούνται – την Πέμπτη το ωκεανογραφικό σκάφος «ΣΤΡΑΒΩΝ» του Πολεμικού Ναυτικού, εντόπισε σε βάθος 73 μέτρων το ναυάγιο του βυθισμένου σκάφους κοντά στη βραχονησίδα του Φαρμακονησίου.

Την Παρασκευή το πρωί και υπό την επίβλεψη της αρμόδιας ανακρίτριας,
κλιμάκιο της Ομάδας Ειδικών Καταδύσεων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, επιχείρησε διπλή κατάδυση στο σημείο.

Οι δύτες, αρχικά εντόπισαν μέσα σε μικρό χώρο του τουρκικού σκάφους, που ναυάγησε στις 20 Ιανουαρίου, τις σορούς τεσσάρων αγνοουμένων. Ενός άνδρα, μιας γυναίκας και δύο παιδιών. Ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι…

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, μέσα στον ίδιο χώρο εντοπίστηκαν και άλλες σοροί, οι οποίες όμως «λόγω των περιορισμένων διαστάσεων της καμπίνας του σκάφους, του μικρού χρόνου διάρκειας των συγκεκριμένων καταδύσεων καθώς και της επικινδυνότητας της συγκεκριμένης επιχείρησης, δεν κατέστη εφικτό να ανασυρθούν».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:47