search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:24
MENU CLOSE

Μείωση του χρέους κατά 60% ζήτησε από τη Ρώμη ο Τσίπρας

07.02.2014 19:20
Μείωση του χρέους κατά 60% ζήτησε από τη Ρώμη ο Τσίπρας - Media

Την εκτίμηση ότι το χρέος της Ελλάδας πρέπει να μειωθεί κατά 60% εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ένωση ξένων ανταποκριτών της Ρώμης.

 
Την εκτίμηση ότι το χρέος της Ελλάδας πρέπει να μειωθεί κατά 60% εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ένωση ξένων ανταποκριτών της Ρώμης.
 
Ειδικότερα, αποσαφήνισε ότι τάσσεται κατά της εξόδου από το ευρώ, διότι «όταν ένα κτίριο φλέγεται δεν βγαίνει κανείς από την έξοδο κινδύνου, αλλά σβήνει την πυρκαγιά» και απαντώντας σε Γερμανό δημοσιογράφο κατέστησε σαφές ότι θεωρεί πως το ελληνικό χρέος πρέπει να ελαφρυνθεί τουλάχιστον κατά 60%.
 
Επίσης εξήγησε ότι δεν θέλει να αναμιχθεί στην ιταλική εσωτερική πολιτική σκηνή, ούτε να συγκροτήσει ένα καινούργιο κόμμα αλλά επιθυμεί να μεταφέρει το θετικό παράδειγμα από τη δράση και την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα.
 
Αργότερα, σε ομιλία του στο αυτοδιαχείριση θέατρο «Βάλε», ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε την ιταλική ριζοσπαστική αριστερά να ξεπεράσει τα όσα τη διχάζουν και να συμβάλει στον κοινό στόχο της αλλαγής των ισορροπιών και του status Quo στη σημερινή Ευρώπη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε επίσης ότι είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο το ότι στην Ιταλία δημιουργήθηκε ψηφοδέλτιο που φέρει το όνομά του από εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, σημειώνοντας ότι η στενή συνεργασία ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες μπορεί να βοηθήσει καθοριστικά στο να ξεπεραστεί ο εφιάλτης του νεοφιλελευθερισμού.

Οι Ιταλοί εμπνευστές της «Λίστας Τσίπρα» δήλωσαν ότι έχουν ξεπεράσει τις 19.000 υπογραφές, αλλά για να μπορέσουν να κατέβουν στις ευρωεκλογές θα πρέπει να φτάσουν τον αριθμό των 150.000 υπογραφών σε όλη τη χώρα. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το οριστικό όνομα και το πρόγραμμα της λίστας αυτής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:23