search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:56
MENU CLOSE

Που είναι σήμερα οι 20 πρώτοι χρήστες του Facebook

10.02.2014 22:00
Που είναι σήμερα οι 20 πρώτοι χρήστες του Facebook - Media

Το Facebook κατάφερε μέσα σε 10 μόλις χρόνια να είναι στη ζωή δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη. Η πιο δημοφιλής ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ανέβηκε σαν… πύραυλος στην κορυφή και πλέον έχει προφίλ σε αυτό ο πάσα ένας.

Το Facebook κατάφερε μέσα σε 10 μόλις χρόνια να είναι στη ζωή δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη. Η πιο δημοφιλής ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ανέβηκε σαν… πύραυλος στην κορυφή και πλέον έχει προφίλ σε αυτό ο πάσα ένας.
 
Όταν όμως ξεκίνησε, σαν εσωτερικό πρόγραμμα φίλων στο Χάρβαρντ, κανείς δεν περίμενε την εξέλιξή του. Σίγουρα όχι οι 20 πρώτοι άνθρωποι που εγγράφηκαν σε αυτό. Έχει ενδιαφέρον να δούμε τι κάνουν σήμερα στη ζωή τους αυτοί οι πιονέροι του Facebook.
 
20. Τζο Γκριν. Από τους πρώτους συνεργάτες του Ζούκερμπεργκ, δημιούργησαν μαζί το Face Mash το οποίο έφερε μεγάλη κόντρα με τη διοίκηση του πανεπιστημίου. Σήμερα είναι επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της εταιρείας Fwd.us που ειδικεύεται στο «λόμπινγκ». Συνεταίρος του είναι ο Ζούκερμπεργκ.
 
19. Εντουάρντο Σαβερίν. Ο φίλος του Ζούκερμπεργκ και αρχικός χρηματοδότης του πλάνου, κατέληξε σε έντονη δικαστική διαμάχη με τον άλλοτε «κολλητό» του. Αφού κέρδισε την υπόθεση (και πολλά εκατομμύρια) τα επένδυσε σε άλλες διαδικτυακές εταιρείες.
 
18. Έμπονι Χέϊζλ. Φίλη των Ζούκερμπεργκ και Χιουζ, ακολούθησε άλλη πορεία και σπούδασε νομική. Σήμερα είναι συνέταιρος σε μεγάλη δικηγορική φίρμα.
 
17. Αλάνα Ντέϊβις. Αφού πήρε το διδακτορικό της από το Χάρβαρντ δoύλεψε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC και τώρα εργάζεται στην Google.
 
16. Ντέϊβιντ Χάμερ. Τον «προσηλύτισαν» διάφοροι κοινοί φίλοι και κατέληξε να δουλεύει μαζί με τον Ζούκερμπεργκ. Αφού αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο ίδρυσε εταιρεία με διαδικτυακή online βοήθεια.
 
15. Ντέϊβιντ Τζάκους. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του πήγε στη Νέα Υόρκη όπου εργάζεται ως σύμβουλος σε επενδυτική εταιρεία.
 
14. Κόλιν Τζάκσον. Ήταν στην ίδια αδελφότητα με τον Ζούκερμπεργκ, σπούδασε ιατρική και είναι βοηθός ερευνητής σε πανεπιστήμιο.  
 
13. Κανγκ Ζινγκ Γιν. Συμφοιτητής του Ζούκερμπεργκ και από τους πρώτους που δούλεψαν μαζί του είναι σήμερα διευθυντής λογισμικού στο Facebook.
 
12. Σάρα Γκούντιν. Η πρώτη γυναίκα που γράφτηκε στο Facebook παίρνει το μάστερ της στις εφαρμοσμένες τέχνες σε πανεπιστήμιο της Κλαιφόρνια.
 
11. Σαμίρ Λέϊν. Ο συγκάτοικος του Ζούκερμπεργκ στην φοιτητική εστία διαγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου με την Αϊτή (στο τριπλούν). Θέλει να κάνει καριέρα ως συγγραφέας.
 
10. Ζακ Μπερτσού. Ήταν στην ίδια αδελφότητα με τον Ζούκερμπεργκ και αφού ολοκλήρωσε τις ιατρικές σπουδές του, δουλεύει ως ακτινολόγος σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης.
 
9. Μανουέλ Αντόνιο Αγκιλάρ. Αφού αποφοίτησε, γύρισε στη Γουατεμάλα όπου αρχικά δούλεψε ως οικονομικός αναλυτής και σήμερα έχει κατασκευαστική εταιρεία.
 
8. Αντρέϊ Μπόρος. Ζει στο Λονδίνο όπου εργάζεται σε μεγάλη χρηματιστηριακή εταιρεία.
 
7. Μαρκ Καγκάνοβιτς. Συμφοιτητής του Ζούκερμπεργκ, έκανε μάστερ στο Στάνφορντ και έχει δική του εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού.
 
6. Κόλιν Κέλι. Εργάζεται ως δικηγόρος και έγινε γνωστός με την δικαστική διαμάχη κόντρα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ σχετικά με τους γάμους των ομοφυλόφιλων.
 
5. Άντριου Μακ Κόλουμ. Άλλος ένας από τους συμμαθητές του Ζούκερμπεργκ, επενδύει σε εταιρείες που έχουν σχέση με την τεχνολογία.
 
4. Άρι Χάζιτ. Ο πρώτος που εγγράφηκε χωρίς να είναι εκ των ιδρυτών, σήμερα είναι ραβίνος στο Ισραήλ και ιδρυτής θρησκευτικής φιλανθρωπικής οργάνωσης.
 
3. Ντάστιν Μόσκοβιτς. Συγκάτοικος και συμφοιτητής του Ζούκερμπεργκ και φυσικά συνιδρυτής του Facebook. Σήμερα έχει εταιρεία η οποία επενδύει στον κλάδο της τεχνολογίας.
 
2. Κρις Χιουζ. Επίσης συμφοιτητής και συνιδρυτής της εταιρείας, σήμερα έχει διάφορες τεχνολογικές εταιρείες και μια σύζυγο στη Γερουσία.
 
1. Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Έχει αριθμό μητρώου 4 αφού τα τρία πρώτα νούμερα δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ στο δοκιμαστικό «ανέβασμα» του Facebook. Παραμένει ιδιοκτήτης και ένας εκ των πλουσιότερων ανθρώπων της γης. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:55