search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:14
MENU CLOSE

Aφιέρωμα στη Σύρο από την UNESCO

11.02.2014 09:20
Aφιέρωμα στη Σύρο από την UNESCO - Media

Επταήμερο αφιέρωμα στη Σύρο μέχρι και τις 17 Φεβρουαρίου πραγματοποιεί στο κτήριο του Ελληνικού Τμήματος του ICOMOS (Πειραιώς 73) ο Όμιλος για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων.

Επταήμερο αφιέρωμα στη Σύρο μέχρι και τις 17 Φεβρουαρίου πραγματοποιεί στο κτήριο του Ελληνικού Τμήματος του ICOMOS (Πειραιώς 73) ο Όμιλος για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων.
 
Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιπλανηθούν νοερά στα στενά της Σύρου και να γνωρίσει την κοσμοπολίτικη αύρα του νησιού μέσα από εκθέσεις φωτογραφίας και εικαστικών, βιβλιοπαρουσιάσεων, οργανοποιίας, παραδοσιακών προϊόντων, γαστρονομίας, παραδοσιακών χορών, βιντεοπαρουσίασης και μουσικής.
 
Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA), Υπεύθυνος για την Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης δήλωσε τα εξής: «Η Σύρος, τόπος μοναδικός τόσο για την ιστορία όσο και για τον πολιτισμό του, που από τον Θεόφιλο Γκοτιέ χαρακτηρίστηκε ως “ο ομφαλός της Ελλάδας” δεν θα μπορούσε να λείψει από τις πολιτιστικές μας δράσεις.  Ετοιμάσαμε ένα ταξίδι στον κυκλαδίτικο πολιτισμό, την περίτεχνη αρχιτεκτονική, την ιστορία του ρεμπέτικου τραγουδιού και της λαϊκής τέχνης και τη σύγχρονη πολιτιστική δραστηριότητα. Το μεράκι των Συριανών μας δίνουν έμπνευση και αισιοδοξία για το μέλλον».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:09