search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:59
MENU CLOSE

Ποια ονόματα «παίζουν» για τις Ευρωεκλογές

11.02.2014 10:50
Ποια ονόματα «παίζουν» για τις Ευρωεκλογές - Media

Το ρολόι μετράει αντίστροφα για τις Ευρωεκλογές. Τα κομματικά επιτελεία έχουν πάρει «φωτιά» για τα πρόσωπα που θα «ρίξουν» στην μάχη του σταυρού και όχι της λίστας, όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Οι ζυμώσεις και οι διεργασίες όπως καταγράφονται μέχρι αυτή την στιγμή λένε ότι…

Το ρολόι μετράει αντίστροφα για τις Ευρωεκλογές. Τα κομματικά επιτελεία έχουν πάρει «φωτιά» για τα πρόσωπα που θα «ρίξουν» στην μάχη του σταυρού και όχι της λίστας, όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Οι ζυμώσεις και οι διεργασίες όπως καταγράφονται μέχρι αυτή την στιγμή λένε ότι…

Στην Συγγρού…
 
Οι νυν ευρωβουλευτές της ΝΔ εμφανίζονται σήμερα το… λιγότερο προβληματισμένοι. Και αυτό γιατί θεωρούν ότι εξαιτίας της απουσίας τους για χρόνια στο εξωτερικό δεν ξεκινούν από την ίδια αφετηρία με τα στελέχη της εγχώριας πολιτικής σκηνής που ενδεχομένως θα κατέβουν στις Ευρωεκλογές.
 
Από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ η Μαριέττα Γιαννάκου, η Ρόδη Κράτσα και ο Γιώργος Κουμουτσάκος θέλουν να συνεχίσουν την πορεία τους στο Ευρωκοινοβούλιο. Μέχρι αυτή την στιγμή, άγνωστο είναι τι θα αποφασίσει να κάνει ο Μανώλης Κεφαλογιάννης. Σύμφωνα με όσα λέγονται στην Συγγρού, ο Κρητικός πολιτικός είχε λάβει την υπόσχεση του Αντώνη Σαμαρά ότι θα τεθεί επικεφαλής στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ με το σύστημα της λίστας που εξασφάλιζε την εκλογή… στα σίγουρα. 
 
Μέχρι στιγμής, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπει στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία αν τελικά είναι υποψήφια, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα εκλογής. Όμως η Ντόρα Μπακογιάννη για την ώρα κρατά ακόμη κλειστά τα χαρτιά της.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ θα ενισχύσει η Νίκη Τζαβέλλα, η οποία αποχωρεί από το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Στο ΠΑΣΟΚ…
 
Η επιθυμία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι να «βγάλει μπροστά» την Φώφη Γεννηματά, η εκλογή της οποίας θεωρείται σίγουρη.
 
Από εκεί και πέρα, υποψήφιες ξανά με το ΠΑΣΟΚ για την Ευρωβουλή θα είναι η Συλβάνα Ράπτη και η Άννυ Ποδηματά. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, καταγράφεται το ενδεχόμενο να κατέβει υποψήφιος ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης ενώ έχουν ακουστεί και τα ονόματα των Γιώργου Πεταλωτή, Παύλου Γερουλάνου, του στενού συνεργάτη του Ευάγγελου Βενιζέλου, Κυριάκου Πιερρακάκη και της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ.

Στην Κουμουνδούρου…
 
Για τον ΣΥΡΙΖΑ από τους υπάρχοντες ευρωβουλευτές αναμένεται να ξαναθέσει υποψηφιότητα ο Νίκος Χουντής. Για την Κουμουνδούρου, αν περάσει η «ιστορία» της σταυροδοσίας ουσιαστικά ανατρέπεται ο σχεδιασμός για εσωκομματικό δημοψήφισμα και πάει παραπίσω η κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου.   

Οι σκέψεις των «58»…

Αναφορικά με τους «58» παίζουν δυνατά τα ονόματα της Αθηνάς Δρέττα, της Κατερίνας Μπατζελή, του Γιώργου Παγουλάτου και του Παντελή Καψή, με την προϋπόθεση να κυλήσει χωρίς εμπόδια η συζήτηση για την «Ελιά». Την πιθανή υποψηφιότητα του Γιώργου Παγουλάτου αλλά και αυτή του Γιάννη Βούλγαρη στηρίζει και ο επικεφαλής της «Δυναμικής Ελλάδας» Ηλίας Μόσιαλος.
 
Από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος προσανατολίζεται να προτείνει για υποψήφιους ευρωβουλευτές νεότερα πρόσωπα όπως είναι ο Ευθύμης Καρδαράς.
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:58