search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:11
MENU CLOSE

Βρετανία: Μεγάλες καταστροφές από τις σαρωτικές πλημμύρες (photos)

11.02.2014 19:40
Βρετανία: Μεγάλες καταστροφές από τις σαρωτικές πλημμύρες (photos) - Media

Νέο κύμα σφοδρής βροχόπτωσης και ισχυρών ανέμων προκαλεί ακόμα περισσότερες πλημμύρες στη Βρετανία, φέρνοντας τους κατοίκους σε απόγνωση.Σε πολλές περιοχές της νοτιοδυτικής χώρας το νερό έχει φτάσει πλέον μέχρι τη μέση ή και το στήθος των ανήμπορων να αντιδράσουν κατοίκων.

 
Νέο κύμα σφοδρής βροχόπτωσης και ισχυρών ανέμων προκαλεί ακόμα περισσότερες πλημμύρες στη Βρετανία, φέρνοντας τους κατοίκους σε απόγνωση.Σε πολλές περιοχές της νοτιοδυτικής χώρας το νερό έχει φτάσει πλέον μέχρι τη μέση ή και το στήθος των ανήμπορων να αντιδράσουν κατοίκων.
 
Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει πως οι νέες βροχές θα πέσουν σε περιοχές που έχουν ήδη υποστεί εκτεταμένες πλημμύρες, όπως γύρω από τον Τάμεση στα δυτικά του Λονδίνου και στο Σόμερσετ. Σε ισχύ παραμένουν 14 σοβαρές προειδοποιήσεις για πλημμύρες, διαβάθμιση που σημαίνει πως μπορεί να υπάρξει κίνδυνος απώλειας ανθρώπινης ζωής. Σε ισχύ είναι επίσης ακόμα 350 μικρότερης σοβαρότητας συναγερμοί για πλημύρες. Εξάλλου, προβλέπεται ότι την Τετάρτη η Βρετανία είναι πιθανό να αντιμετωπίσει τους σφοδρότερους ανέμους αυτού του χειμώνα. 

Με εκατοντάδες στρατιώτες να βοηθούν στην κατασκευή φραγμάτων με αμμόσακους, ο Yπουργός Άμυνας Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε πως ο κυβερνητικός μηχανισμός έχει ενεργοποιηθεί πλήρως και ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να βοηθηθούν οι πληγέντες.


 
Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον πέρασε τη νύχτα στη νοτιοδυτική Αγγλία, όπου σήμερα πραγματοποιεί νέες επισκέψεις σε πόλεις και χωριά που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές. Ο κ. Κάμερον είπε ότι το μόνο που τον απασχολεί είναι να γίνει ό,τι μπορεί να κάνει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τις πλημμύρες και να βοηθήσει τους κατοίκους. 

Παρόλα αυτά οι κάτοικοι μιλούν για απουσία επαρκών αντιπλημμυρικών έργων. Ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί η συνεχής άνοδος της στάθμης των νερών του Τάμεση στις κομητείες Μπάρκσιρ και Σάρεϊ. Πολλά σπίτια πλημμύρισαν από τη νύχτα της Κυριακής και τη Δευτέρα και πάνω από 2.000 χρειάστηκε να εκκενωθούν. 150 κάτοικοι χρειάστηκαν την επέμβαση σωστικών συνεργείων για να φύγουν από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους.
 
Σοβαρότατα είναι τα προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο της δυτικής Βρετανίας, με ορισμένα χωριά να είναι στην ουσία αποκλεισμένα. 

Εν μέσω όλων αυτών έχει ξεσπάσει ενδοκυβερνητικός πόλεμος μετά τις επικρίσεις του Yπουργού Τοπικών Κοινοτήτων Έρικ Πικλς σε βάρος της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, την οποία υπερασπίστηκε ο Yπουργός Περιβάλλοντος Όουεν Πάτερσον. Ο επικεφαλής της υπηρεσίας λόρδος Σμιθ υπερασπίστηκε το έργο του λέγοντας ότι ο σχεδιασμός της δράσης της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος αναγκαστικά περιορίζεται από τους κανόνες δαπανών που θέτει η κυβέρνηση.
 
Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος αναφέρει πως συνολικά τους τελευταίους δύο μήνες έχουν πλημμυρίσει 5.000 οικίες, σε μια περίοδο με τόσο πυκνή βροχή σε περιοχές της Αγγλίας και της Ουαλίας που δεν έχει καταγραφεί εδώ και 248 χρόνια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:10