search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:12
MENU CLOSE

Άμεσα θέλει τα στοιχεία για τους υπό έλεγχο βουλευτές η Επιτροπή Πόθεν Έσχες

12.02.2014 05:44
Άμεσα θέλει τα στοιχεία για τους υπό έλεγχο βουλευτές η Επιτροπή Πόθεν Έσχες - Media

Ομόφωνα η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής αποφάσισε να απευθυνθεί τόσο στο Υπουργείο Οικονομικών όσο και σε όλες τις εμπλεκόμενες ελεγκτικές αρχές, ζητώντας να τις διαβιβάζονται από εδώ και πέρα, άμεσα και αμελλητί, όλα τα στοιχεία που θα έχουν στη διάθεση τους

Ομόφωνα η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής αποφάσισε να απευθυνθεί τόσο στο Υπουργείο Οικονομικών όσο και σε όλες τις εμπλεκόμενες ελεγκτικές αρχές, ζητώντας να τις διαβιβάζονται από εδώ και πέρα, άμεσα και αμελλητί, όλα τα στοιχεία που θα έχουν στη διάθεση τους μόλις διαπιστώνουν, κατά τη διάρκεια των ελέγχων που διενεργούν, ότι αφορούν πολιτικά πρόσωπα και εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της.

Όπως έγινε γνωστό, ήδη ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γιώργος Καλαντζής έχει αποστείλει επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, με την οποία ζητά να σταλούν όλα τα στοιχεία που αφορούν τους τρεις βουλευτές οι οποίοι ελέγχονται φορολογικά: τον Βασίλη Κικίλια (ΝΔ), τη Μαρία Ρεπούση (ΔΗΜΑΡ), τον Βασίλη Καπερνάρο (ΑΝ.ΕΛ.) και της συζύγου του, καθώς και τη σύζυγο του Νίκου Σηφουνάκη (ΠΑΣΟΚ).

Στην επιτροπή επισημάνθηκε η μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στους ελέγχους, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει εδώ και ενάμιση χρόνο από την Επιτροπή Μεγάλου Πλουτισμού, με αποτέλεσμα να εκτίθενται άτομα που ίσως δεν θα έπρεπε

Μέλη της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής σημείωσαν ότι μόλις έχουν στα χέρια τους τα στοιχεία για τους τρεις βουλευτές και τις δύο συζύγους βουλευτών, θα ελέγξουν αν τα εμβάσματα με τις καταθέσεις τους είχαν δηλωθεί το ίδιο διάστημα στα «πόθεν έσχες» τους.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:12