search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:45
MENU CLOSE

Η Αθήνα του βιβλίου «γεμίζει» την πόλη

12.02.2014 06:34
Η Αθήνα του βιβλίου «γεμίζει» την πόλη   - Media

Το OpenWalkAthens (OWA) είναι ένας ανοιχτός περίπατος που καλεί τους Αθηναίους να γνωρίσουν πτυχές της πόλης, της ιστορίας της και των ανθρώπων της.

Το OpenWalkAthens (OWA) είναι ένας ανοιχτός περίπατος που καλεί τους Αθηναίους να γνωρίσουν πτυχές της πόλης, της ιστορίας της και των ανθρώπων της.
 
Το 3ο κατά σειρά OWA έχει θέμα το βιβλίο και αφορά νεότερα και παλαιότερα σημεία μέσα στην πόλη που αγαπούν, δημιουργούν, προωθούν τον κόσμο του.
 
Έτσι το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου από τις 11 ως τις 4μ.μ. θα στηθεί μεγάλη γιορτή για το βιβλίο στην Αθήνα: με 25 σημεία-βιβλιοπωλεία ανοίγουν τις πόρτες τους, ενημερώνουν για την ιστορία τους στον χώρο του βιβλίου και στην Αθήνα.
 
Δυο από τα παλαιότερα καλλιτεχνικά βιβλιοδετεία της πόλης δείχνουν την τόσο σημαντική, για το βιβλίο, τέχνη της προσεγμένης βιβλιοδέτησης. Ιστορικοί εκδοτικοί οίκοι ανοίγουν τις πόρτες τους και διηγούνται ιστορίες για συγγραφείς και ποιητές που σύχναζαν εκεί. Ολοκαίνουργιοι, πρωτότυποι χώροι φτιαγμένοι από ανθρώπους με νέες ιδέες, μεταδίδουν τον ενθουσιασμό τους για το βιβλίο.


 
Παραμύθια, διηγήματα, νουβέλες, μυθιστορήματα, ταξιδιωτικοί οδηγοί, κόμικς, ποιητικές συλλογές, λευκώματα, βιβλία με νότες, σπάνια έντυπα, εκδόσεις περασμένων ετών, κινηματογραφικά και θεατρικά ένθετα, βιβλία που προωθούν την πολιτική και φιλοσοφική σκέψη, επιστημονικές εκδόσεις, δυσεύρετα χειρόγραφα και ξεχασμένοι τόμοι περιμένουν τους Αθηναίους να τους ταξιδέψουν σε τόσους διαφορετικούς κόσμους.
 
Επιπλέον, δυο ορόσημα για την Αθήνα του βιβλίου, η Εθνική Βιβλιοθήκη και η Στοά του Βιβλίου, ανοίγουν τους χώρους τους και πλημμυρίζουν από «γνώριμες» φωνές. Συγγραφείς, μεταφραστές, μουσικοί, ηθοποιοί, ραδιοφωνικοί παραγωγοί, βιβλιοθηκονόμοι και παραμυθάδες στήνουν μια γιορτή για το βιβλίο στην καρδιά της Αθήνας!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:44