search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:23
MENU CLOSE

Συνέλαβαν Έλληνα μαφιόζο στη Νέα Υόρκη

12.02.2014 07:37
Συνέλαβαν Έλληνα μαφιόζο στη Νέα Υόρκη - Media

Ένας Έλληνας ομογενής, ο Χρήστος Φασαράκης, είναι μεταξύ των 24 μαφιόζων που συνελήφθησαν σε Νέα Υόρκη και Ιταλία σε κοινή επιχείρηση του FBI και της ιταλικής αστυνομίας.

Ένας Έλληνας ομογενής, ο Χρήστος Φασαράκης, είναι μεταξύ των 24 μαφιόζων που συνελήφθησαν σε Νέα Υόρκη και Ιταλία σε κοινή επιχείρηση του FBI και της ιταλικής αστυνομίας.
 
Η επιχείρηση ονομάστηκε «New Bridge» και θεωρείται συνέχεια της προηγούμενης του 2008 («Old Bridge») που οδήγησε τότε στη σύλληψη 80 ατόμων.
 
Εν προκειμένω οι 17 συλληφθέντες στην Ιταλία ανήκουν στην «Ντραγκέτα» (η μαφία της Καλαβρίας) και οι 7 στην Αμερική σε ένα συνδικάτο εγκλήματος και ασχολούνταν με  εμπόριο ναρκωτικών, ξέπλυμα χρημάτων, λαθρεμπόριο όπλων και άλλες ευαγείς δραστηριότητες. Άλλοι 40 άνθρωποι ερευνώνται για συμμετοχή τους στην «συμμαχία» των μαφιόζων.
 
Οι ύποπτοι κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών, ξέπλυμα χρήματος και αδικήματα που σχετίζονται με πυροβόλα όπλα, ανακοίνωσε το FBI.  Αναφέρεται επίσης ότι οι ύποπτοι συμμετείχαν σε ένα διακρατικό δίκτυο διακίνησης ηρωίνης και κοκαΐνης. 
 
Ο 42χρονος Φασαράκης εργαζόταν στην τράπεζα Alma Bank του Μπρούκλιν και κατηγορείται πως «ξέπλυνε» περισσότερα από 500.000 δολάρια, χρήματα από εμπόριο ναρκωτικών και όπλων. Αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο φυλάκισης για 20 χρόνια. Στο δικαστήριο δήλωσε «αθώος», όπως και οι συγκατηγορούμενοί του και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 1 εκ. δολαρίων.

«Οι δύο εγκληματικές ομάδες συνεργάστηκαν με σκοπό να δημιουργήσουν μια γέφυρα διακίνησης κοκαΐνης και ηρωίνης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ιταλίας», δήλωσε ο Τζορτζ Βενιζέλος, επικεφαλής του FBI στη Νέα Υόρκη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:23