search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:15
MENU CLOSE

Ο ήλιος «τρομοκρατεί» τους Αγώνες στο Σότσι

12.02.2014 09:40
Ο ήλιος «τρομοκρατεί» τους Αγώνες στο Σότσι - Media

Κύμα καλοκαιρίας «πλήττει» τους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες στο Σότσι της Ρωσίας, ενώ αναμένεται πως η θερμοκρασία θα ανέβει κι άλλο την ερχόμενη εβδομάδα.

Κύμα καλοκαιρίας «πλήττει» τους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες στο Σότσι της Ρωσίας, ενώ αναμένεται πως η θερμοκρασία θα ανέβει κι άλλο την ερχόμενη εβδομάδα.
 
Οι οργανωτές των αγώνων έχουν… στοκ περισσότερους από 400.000 τόνους  χιονιού για εφεδρεία, έτσι ώστε να μην κινδυνεύσει η ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, σε περίπτωση που δεν επαρκέσει το φυσικό χιόνι.


 
Στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, που είναι χτισμένες στα βουνά κοντά στο Σότσι, το χιόνι παράγεται με τη βοήθεια κανονιών χιονιού και έχει αποσταλεί  σε ειδικές αποθήκες
 
Τα αποθέματα χιονιού έγιναν τουριστικά αξιοθέατα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι αρμόδιοι για να καταφέρουν να διατηρήσουν το χιόνι το τοποθέτησαν κάτω από «κουβέρτες» πάχους 40 εκατοστών για να το προστατεύσουν από το σκόνη.


 
Υπάρχουν επίσης 500 κανόνια παραγωγής χιονιού, δέκα εκ των οποίων είναι σε αδιάκοπη λειτουργία  από τον περασμένο Δεκέμβρη, καθώς και ειδικά μηχανήματα ικανά να παράγουν τεχνητό χιόνι ακόμα και σε θερμοκρασίες πάνω από το μηδέν.
 
Σε προηγούμενους Αγώνες έχουν χρησιμοποιηθεί παρόμοιες τεχνικές, για να βελτιώσουν τις πιθανότητες επιτυχίας. Το χιόνι αποθηκεύεται από τις αρχές της δεκαετίας του 1950, αν και αυτή είναι η πρώτη χρονιά που έχει αποθηκευτεί από τον προηγούμενο χειμώνα.


 
Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Βανκούβερ πριν από τέσσερα χρόνια αντιμετώπισαν προβλήματα εξαιτίας των ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών και της έλλειψης χιονιού και οι Ρώσοι διοργανωτές ήταν αποφασισμένοι να μην καταληφθούν εξ απήνης.
 
Σύμβουλος των αγώνων για την ποιότητα του χιονιού είναι ο Φινλανδός Mikko Martikainen.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:14