search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:39
MENU CLOSE

Η αντιτρομοκρατική «σκάει» με τη ρουκέτα που δεν έσκασε…

12.02.2014 10:52
Η αντιτρομοκρατική «σκάει» με τη ρουκέτα που δεν έσκασε… - Media

Δεν είχε περάσει ούτε μισή ώρα από το τέλος της παρουσίασης  στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τη σύλληψη των τεσσάρων Τούρκων της οργάνωσης DHKP-C και της «γιάφκας» στο Γκύζη, παρουσία της ηγεσίας της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Δεν είχε περάσει ούτε μισή ώρα από το τέλος της παρουσίασης  στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τη σύλληψη των τεσσάρων Τούρκων της οργάνωσης DHKP-C και της «γιάφκας» στο Γκύζη, παρουσία της ηγεσίας της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Ήταν η στιγμή που στο pontiki.gr  (η προκήρυξη είχε σταλεί στο «Ποντίκι» και δημοσιεύεται αυτούσια στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας)  «ανέβηκε» το πολυσέλιδο κείμενο 12.000 λέξεων της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών » (Ο.Λ.Α.) με το οποίο οι τρομοκράτες ανέλαβαν την ευθύνη για το κτύπημα στην οικία του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι, στις 30 Δεκεμβρίου 2013.
 
Και όχι μόνο…  Στην 3η παράγραφο ο συντάκτης της προκήρυξης περιέγραφε με λεπτομέρειες  την αποτυχημένη επίθεση με ρουκέτα στα κεντρικά γραφεία της «Μερσεντές» στη Νέα Κηφισιά, που σημειώθηκε τη νύχτα της Κυριακής 12 Ιανουαρίου και επί ένα μήνα παρέμενε στο «σκοτάδι»  όχι μόνο στην κοινή γνώμη, αλλά -αν πιστέψουμε τους ισχυρισμούς των διωκτικών αρχών- και στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
 
Χρειάστηκαν τουλάχιστον τέσσερις ώρες το απόγευμα της περασμένης Τρίτης ώστε οι αστυνομικοί μαζί με την  ειδική ομάδα πυροτεχνουργών του στρατού και τους…. δημοσιογράφους να εντοπίσουν το σημείο, σε απόσταση 200 μέτρων από τις εγκαταστάσεις της «Μερσεντές»  όπου κατέληξε το βλήμα, έπειτα από το άστοχο κτύπημα των τρομοκρατών.
 
Οι μαρτυρίες των περίοικων σχετικά με το τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση, τη νύχτα της επίθεσης, οι άκαρπες έρευνες των αστυνομικών και οι συγκεχυμένες πληροφορίες αναφορικά με την τύχη των υπολειμμάτων της ρουκέτας δημιουργεί μια πρώτη σειρά ερωτημάτων σχετικά με το συγκεκριμένο κτύπημα όσο και την επανεμφάνιση  του Ο.Λ.Α. που μετά την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας (14 Ιανουαρίου 2014)  με τη νέα διπλή επίθεση εναντίον δύο στόχων διεθνούς ενδιαφέροντος, διεκδικεί την «πρωτοκαθεδρία» στο νέο «αντάρτικο πόλης».
 
Όσον αφορά στην εκτόξευση της ρουκέτας κατά του κτηρίου της «Μερσεντές» στη  Νέα Κηφισιά, έως αργά το απόγευμα της Τετάρτης πυροτεχνουργοί του στρατού και της ΕΛ.ΑΣ. έψαχναν υπολείμματα από το πυροσωλήνα στις αυλές των σπιτιών και παραπηγμάτων στην οδό Χρυσάππου . Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους βρήκαν κάποια ελάσματα αλλά όχι το κυρίως σώμα. 
 
Όπως όμως αναφέρουν στο «Ποντίκι» έμπειρα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων αν η ρουκέτα είχε εκραγεί τότε από το ωστικό κύμα θα είχαν προκληθεί μεγάλες υλικές ζημιές σε περίμετρο δεκάδων μέτρων, ενδεχομένως δε να υπήρχαν και θύματα.
 
Στην περίπτωση δε που το βλήμα προσέκρουσε σε «αφράτο» χώμα και δεν εξερράγη, τότε οι περίοικοι αλλά και  οι αστυνομικοί, που πήγαν στο σημείο το βράδυ της επίθεσης και την επόμενη μέρα, θα είχαν βρει τμήμα της ρουκέτας σχεδόν άθικτο.
 
Πρόκειται για ερωτήματα  προς τους επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής, που ζητούν απαντήσεις.
Όσον αφορά στην πολυσέλιδη προκήρυξη με την οποία τα μέλη της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» «κήρυξαν τον πόλεμο»  στη «Γερμανική Καπιταλιστικη Μηχανή», οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επιχειρούν να αποκρυπτογραφήσουν τα στοιχεία που κρύβονται μέσα σε όσα δε γράφονται στο πολυσέλιδο κείμενο της ανάληψης ευθύνης.
 
Καταρχήν από τις ομοιότητες μεταξύ της τελευταίας προκήρυξης και της αντίστοιχης με την οποία ο ΟΛΑ ανέλαβε την ευθύνη για το κτύπημα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, φαίνεται πως ο  συντάκτης των δύο κειμένων είναι το ίδιο πρόσωπο.
 
Το ύφος και τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί, ώστε να «αφυπνίσει το λαό» ενάντια στο Γερμανό «τύραννο που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε προτεκτοράτο της αυτοκρατορίας που έκτισε στηριζόμενος στην νομισματική ενοποίηση των κρατών – μελών της ΕΕ και ευθύνεται για τη συνεχιζόμενη ανέχεια χιλιάδων Ελληνικών οικογενειών, απόρροια της οικονομικής κρίσης» θυμίζει «επαναστατικό μανιφέστο».
 
Θεωρώντας και επιζητώντας δε την αποδοχή της δράσης της Οργάνωσης από την πλειοψηφία  των πολιτών, καλώντας σε παλλαϊκό ξεσηκωμό,  τα μέλη του επιχειρούν να αποσυνδεθούν από τις άλλες ενεργές τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν παράλληλα αυτή την περίοδο στην Ελλάδα και αυτοπροσδιορίζονται περισσότερο ως επαναστάτες παρά ως εξτρεμιστές.
Κάτι το οποίο επιδίωκε επανειλημμένα στο παρελθόν η 17Ν  με επιθέσεις εναντίον «αντιπαθητικών»  στην κοινή γνώμη αμερικανικών στόχων, και επιφανών επιχειρηματιών.
 
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην 24σελιδη προκήρυξη δεν γίνεται καμιά αναφορά καταρχήν στην εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού (σ.σ. η ανακήρυξη του σε φυγά έγινε μόλις τρεις ημέρες πριν από την επίθεση στο κτήριο της «Μερσεντές»).
 
Επίσης, ο συντάκτης της προκήρυξης προσπερνά όλα τα δημοσιεύματα, καθώς και τους ισχυρισμούς της αντιτρομοκρατικής που συνδέουν τον Ο.Λ.Α. με το Νίκο Μαζιώτη, αποφεύγοντας την οποιαδήποτε αναφορά στον υπ΄ αριθμόν ένα  φυγόδικο κατηγορούμενο για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.
 
Όπως επίσης προσπερνώνται «ελαφρά την καρδία» ο πρόσφατος εντοπισμός του αυτοκινήτου  – «γιάφκα» στο Παλαιό Φάληρο, με τα ρουκετοβόλα RPG και τα βλήματα, που σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές «έπληξε» το οπλοστάσιο των τρομοκρατών, αποτρέποντας παράλληλα ένα ενδεχόμενο εντυπωσιακό κτύπημα.
 
Η πολυσέλιδη προκήρυξη του Ο.Λ.Α. στο «Ποντίκι», έχει προκαλέσει διεθνή αντίκτυπο  με σαφώς αρνητικές επιπτώσεις στην ελληνική Προεδρία και την προσπάθεια της Κυβέρνησης Σαμαρά να φανεί εγγυητής της σταθερότητας στη χώρα.
 
Στις ανταποκρίσεις των ξένων ανταποκριτών γίνεται εκτενής αναφορά στους «Έλληνες εξτρεμιστές οι οποίοι κήρυξαν τον πόλεμο στη Γερμανία», καθώς επίσης και στο κλίμα συνεχώς εντεινόμενης πόλωσης μεταξύ ακροαριστερών και ακροδεξιών ομάδων , που ενισχύονται από την «πολιτική αναταραχή μιας πλήρως αποδιοργανωμένης χώρας».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:39