search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:12
MENU CLOSE

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή από τους Ιδιωτικούς Εκπαιδευτικούς

12.02.2014 14:30
Υπεύθυνη δήλωση.. νηστείας ζητά σχολείο της Κρήτης - Media

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή στις 16:30 το απόγευμα οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, έπειτα από κάλεσμα της Ομοσπονδίας τους.

 
Έξω από την Ελληνοαμερικανική Ένωση θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή στις 16:30 το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, έπειτα από κάλεσμα της Ομοσπονδίας.
 
Την ίδια ώρα και ημέρα ο Σύνδεσμος Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων διοργανώνει το «Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων, με θέμα «Ιδιωτικό Σχολείο και Ανάπτυξη».
 
Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος καταγγέλλει πως οι σχολάρχες «θέλουν να είναι επιχειρηματίες με λεφτά του κράτους αλλά χωρίς την εποπτεία του».
 
«Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε καλά τι εννοούν οι ιδιοκτήτες με τον όρο ‘’ανάπτυξη’’. Την παντελή έλλειψη εποπτείας των ιδιωτικών σχολείων από την πολιτεία, αλλά και την προνομιακή μεταχείρισή τους από αυτήν μέσω φοροαπαλλαγών, φοροδιαφυγής, αλλά και προνομιακή χρηματοδότηση μέσω διαφόρων προγραμμάτων (ΕΣΠΑ,ΟΑΕΔ, voucher κ.λπ.)», προσθέτει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.
 
Όπως επισημαίνουν μέρος στο συνέδριο θα λάβει και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, ο οποίος «οφείλει να ελέγχει τη Δημόσια Διοίκηση που εποπτεύει τα ιδιωτικά σχολεία και στον οποίο έχει κοινοποιηθεί σειρά καταγγελιών της ΟΙΕΛΕ για παρανομίες των σχολαρχών», αλλά «τιμά με την παρουσία και την ενεργό συμμετοχή του το «συνέδριό» τους!!»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:12