03/04/2020 11:46:46

Ηλεκτρονικό φακέλωμα από την Εφορία

Σήμερα λήγει η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής για τις βεβαιώσεις αποδοχών - Media

Στην αυστηροποίηση των διαδικασιών ηλεκτρονικής αποστολής στοιχείων για τις δαπάνες και τις συναλλαγές που πραγματοποιούν οι φορολογούμενοι προχωρά το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να περιορίσει τη μικρή και μεγάλη φοροδιαφυγή.

Από την απόφαση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων προκύπτει ότι το μεγαλύτερο βάρος θα πέσει στις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών. Οι τράπεζες θα πρέπει να έχουν στείλει τα στοιχεία στο ΚΕΠΥΟ έως τις 28 Φεβρουαρίου, ενώ όσον αφορά τις κινήσεις λογαριασμών άνω των 50.000 ευρώ, η καταληκτική προθεσμία είναι η 31η Μαρτίου.

Για ελεύθερους επαγγελματίες που διατηρούν λογαριασμούς άνω των 200.000 ευρώ και επιχειρήσεις με λογαριασμούς άνω των 300.000 ευρώ, τα στοιχεία που θα στέλνουν οι τράπεζες στο ΥΠΟΙΚ, συνιστούν πραγματική ακτινογραφία κάθε τραπεζικής κίνησης, καθώς θεωρείται ότι κινούνται στη ζώνη υψηλού κινδύνου.

Μάλιστα, για αυτή την κατηγορία φορολογουμένων οι τράπεζες θα στέλνουν στην Εφορία εκτός από ΑΦΜ και αριθμό δελτίου ΑΤ και τη διεύθυνση, αλλά και τα τηλέφωνα του πελάτη, αναλυτικά στοιχεία για όλους τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, συνδικαιούχους και κάθε στοιχείο για κάθε ευρώ που μπήκε ή βγήκε από το λογαριασμό τους.

Ανάλογα στοιχεία θα πρέπει να αποστέλλουν εταιρείες ιδιωτικής ασφάλισης, ιδιωτικά θεραπευτήρια, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.

Όλα αυτά τα δεδομένα θα παραμένουν στα ηλεκτρονικά αρχεία του υπουργείου Οικονομικών για έξι χρόνια και είναι προφανές ότι θα χρησιμοποιηθούν και κατά την εφαρμογή των έμμεσων τεχνικών ελέγχου.
 
 Διαβάστε ολόκληρη της απόφαση εδώ
 
 
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.