search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:01
MENU CLOSE

Αιματηρές διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα

13.02.2014 07:12
Αιματηρές διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα - Media

Κατηγορίες ανταλλάσσουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα, μετά τους τουλάχιστον τρεις νεκρούς από πυροβολισμούς στη διάρκεια των μεγαλύτερων κινητοποιήσεων μετά την εκλογή του Νικολά Μαδούρο.

Κατηγορίες ανταλλάσσουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα, μετά τους τουλάχιστον τρεις νεκρούς από πυροβολισμούς στη διάρκεια των μεγαλύτερων κινητοποιήσεων μετά την εκλογή του Νικολά Μαδούρο. 

Και οι τρεις νεκροί πυροβολήθηκαν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων υπέρ και κατά της κυβέρνησης Μαδούρο. Ο ίδιος ο πρόεδρος της Βενεζουέλας δήλωσε ότι ένα ακόμη άτομο βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, και κατηγόρησε «μικρές φασιστικές ομάδες» που έχουν εισχωρήσει στους κόλπους των αντικυβερνητικών διαδηλωτών.


 
«Θέλουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση μέσω της βίας», δήλωσε ο Μαδούρο στην κρατική τηλεόραση. «Δεν έχουν ηθική, δεν έχουν αρχές… Δεν θα τους επιτρέψουμε άλλες επιθέσεις», πρόσθεσε.
 
Κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ότι 23 άτομα τραυματίστηκαν, 25 συνελήφθησαν, 4 αστυνομικά οχήματα πυρολύθηκαν ενώ σημειώθηκαν επιθ΄σεςι σε κυβερνητικά κτήρια.  
 
Χρησιμοποιώντας το σλόγκαν «η έξοδος», αναφερόμενοι στην παραίτηση Μαδούρο, αντικυβερνητικοί διαδηλωτές διοργανώνουν μικρές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Διαμαρτύρονται για την εγκληματικότητα, τη διαφθορά και τη ραγδαία άνοδο του κόστους ζωής.


 
«Η κυβέρνηση παίζει το χαρτί της βίας, και όχι για πρώτη φορά», δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο Λεοπόλντο Λόπεζ, ένας από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης.


 
Ο Μαδούρο, ένας 51χρονος πρώην οδηγός λεωφορείου και συνδικαλιστής στο σωματείο του, έχει ως δηλωμένο στόχο κατά τη διάρκεια της προεδρίας του να διατηρήσει την κληρονομιά του προκατόχου του Ούγκο Τσάβες. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:59