22/01/2019 03:09:01

Προ των πυλών της Ουάσιγκτον ο χιονιάς

Προ των πυλών της Ουάσιγκτον ο χιονιάς - Media


Μετά το πέρασμά της από τις νοτιοανατολικές πολιτείες, όπου παρέλυσαν οι οδικές μετακινήσεις, καθηλώθηκαν πτήσεις και διακόπηκε η ηλεκτροδότηση εκατοντάδων χιλιάδων αμερικανικών νοικοκυριών, η χιονοθύελλα πλήττει τώρα τις βορειοανατολικές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών.
 
Το ύψος του χιονιού που θα πέσει στην Ουάσιγκτον αναμένεται να φτάσει τα 30 εκατοστά.
 
Τα σχολεία της αμερικανικής πρωτεύουσας καθώς και του γειτονικού Μέριλαντ θα παραμείνουν σήμερα κλειστά, ενώ αναβλήθηκαν πολλές προγραμματισμένες συνεδριάσεις της αμερικανικής Γερουσίας.
 
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 45 κομητείες της Τζώρτζια και της Νότιας Καρολίνας, όπου 370.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
 
Στην Ουάσιγκτον και στην Ατλάντα έχει συγκροτηθεί συντονιστικό κέντρο αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων με σκοπό την οργάνωση της διάθεσης γεννητριών, τροφίμων, πόσιμου νερού και κλινοσκεπασμάτων.
 
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει καλέσει τους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις. «Εάν πρέπει να μετακινηθείτε οδικώς, πάρτε μαζί σας στο αυτοκίνητο έναν δεύτερο φακό, νερό και τρόφιμα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 
Η Υπηρεσία έχει προειδοποιήσει εδώ και πολλές ημέρες για ρεύματα παγωμένου αέρα από την Αρκτική που θα εγκατασταθούν στην ανατολική περιοχή των ΗΠΑ δημιουργώντας παγοθύελλα. Αυτή εκτιμάται ότι θα παραλύσει πολλές πολιτείες από το νοτιοανατολικό έως το βορειοανατολικό άκρο της χώρας.
 
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, «η συγκέντρωση πάγου θα είναι τεράστια, αν δεν φτάσει σε ιστορικά επίπεδα».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.