search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:01
MENU CLOSE

«Μπλόκο» στις κλοπές των κινητών

13.02.2014 07:21
«Μπλόκο» στις κλοπές των κινητών - Media

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί οι κλοπές των κινητών τηλεφώνων από επιτήδειους ελαφροχέρηδες, ειδικά για όσους έχουν smartphones κι έχουν ξοδέψει για αυτά ένα μεγάλο ποσό.
 

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί οι κλοπές των κινητών τηλεφώνων από επιτήδειους ελαφροχέρηδες, ειδικά για όσους έχουν smartphones κι έχουν ξοδέψει για αυτά ένα μεγάλο ποσό.
 
Οι κλοπές είναι το κακό. Το καλό είναι πως πλέον οι κάτοχοι των ακριβών αυτών συσκευών έχουν ένα λόγο λιγότερο για να ανησυχούν.
 
Κι αυτό γιατί η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) προκειμένου να βάλει φρένο στην διαρκή κλοπή των κινητών τηλεφώνων αποφάσισε να αχρηστεύονται τα κινητά που πέφτουν στα χέρια κλεφτών και κλεπταποδόχων.
 
Συγκεκριμένα από το επόμενο μήνα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή ο νέος κανονισμός της ΕΕΤΤ βάσει του οποίου οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα προχωρούν σε φραγή από το δίκτυο τους για τα κινητά τηλέφωνα που έχουν κλαπεί. Αυτό θα συμβαίνει μόλις ο κάτοχος δηλώσει την απώλεια της συσκευής στην εταιρεία που ανήκει.
 
Θα δίνει τον μοναδικό κωδικό IMEI (International Mobile Equipment Identity) που φέρει η συσκευή και τότε αυτή θα κλειδώνει ολικά και όχι σε επίπεδο sim για όλα τα ελληνικά δίκτυα. Αυτό σημαίνει πως πλέον οι εταιρείες θα πρέπει να τηρούν λίστες με τον αριθμό IMEI των συσκευών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:59