search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:28
MENU CLOSE

ΝΕΡΙΤ: Η γκάφα με την… αδιάβλητη λίστα!

13.02.2014 14:17
ΝΕΡΙΤ: Η γκάφα με την… αδιάβλητη λίστα! - Media

Ανθρώπινο λάθος, γκάφα ολκής ή… «λάθος» που κρύβει σκοπιμότητα; Σε κάθε περίπτωση η δημοσιοποίηση στο Διαδίκτυο, έστω για λίγα λεπτά, του πίνακα με τους επιτυχόντες, τους επιλαχόντες και… όλους τους υπόλοιπους δημοσιογράφους…

Ανθρώπινο λάθος, γκάφα ολκής ή… «λάθος» που κρύβει σκοπιμότητα; Σε κάθε περίπτωση η δημοσιοποίηση στο Διαδίκτυο, έστω για λίγα λεπτά, του πίνακα με τους επιτυχόντες, τους επιλαχόντες και… όλους τους υπόλοιπους δημοσιογράφους στον «διαγωνισμό» – εκτός ΑΣΕΠ – της ΝΕΡΙΤ αποτυπώνει την προχειρότητα, τον ερασιτεχνισμό και τις «δυνατότητες» των στελεχών του «νέου προσώπου» της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Δεν ήταν λίγοι, αντίθετα ήταν πολλοί αυτοί που πίστευαν ότι όλο και κάποια «ομορφιά» θα σκάσει γύρω από τον πολυδιαφημισμένο διαγωνισμό πρόσληψης στη ΝΕΡΙΤ. Το… αδιάβλητο της διαδικασίας «έσπασε» από το πρώτο κιόλας στάδιο. Για λίγα λεπτά ανέβηκαν στη σελίδα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης τα ονόματα όλων όσοι κατέθεσαν τα χαρτιά τους για τη θέση που έκαναν αίτηση αλλά και τα μόρια που συγκεντρώνουν. Ακολούθησε ο… κακός χαμός!

Η ΝΕΡΙΤ, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τα κύματα της διαμαρτυρίας και το… «ξεφωνητό» στο Ίντερνετ, ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος πίνακας δεν αποτελεί τη λίστα των επιτυχόντων, σημειώνοντας πως «αμέσως μετά την επαλήθευση/τεκμηρίωση των μορίων ο προσωρινός πίνακας κατάταξης θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΝΕΡΙΤ, προκειμένου να ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται στην προκήρυξη». Κάτι που, σύμφωνα με τις πληροφορίες, προσδιορίζεται να συμβεί περίπου σε δέκα ημέρες.

Ωστόσο, για τη λίστα με τα ονόματα που ανέβηκε στην ιστοσελίδα της προτίμησε να δώσει μια αρκούντως… τεχνική (αλλά όχι πειστική και σίγουρα όχι και πολύ κατανοητή για το ευρύ κοινό) εξήγηση. «Ο πίνακας που δημοσιεύουν διάφορα ιστολόγια καταρτίστηκε μηχανογραφικά, βάσει των δηλωθέντων από τους υποψηφίους προσόντων, και εγκαταστάθηκε σε δοκιμαστικό περιβάλλον. Η δε δημοσιοποίησή του είναι προϊόν προσπέλασης στο δοκιμαστικό περιβάλλον από μη εξουσιοδοτημένους τρίτους». Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…

Η επίσημη εξήγηση αφενός δεν φωτίζει για το τι πραγματικά συνέβη και αφετέρου δημιουργεί ακόμα περισσότερα ερωτήματα για την ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων της ΝΕΡΙΤ αλλά και για τα πόσα, τελικά, ζευγάρια μάτια μπορούν και βλέπουν τις αιτήσεις και τα στοιχεία των υποψηφίων.

Παρά την προσπάθεια των στελεχών της ΝΕΡΙΤ να υποβιβάσουν το γεγονός και να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από τη χοντρή γκάφα στην οποία έπεσαν, ξεκίνησαν οι εσωτερικοί έλεγχοι για τον τρόπο με τον οποίο έπεσαν σε αυτή τη λούμπα .Όπως ανακοινώθηκε, η διοίκηση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης ερευνά το θέμα για τον εντοπισμό των υπευθύνων της συγκεκριμένης ενέργειας.

Για τα κωμικοτραγικά με τους υποψήφιους προς πρόσληψη από τη ΝΕΡΙΤ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, από την πλευρά της, κάνει λόγο για σαφέστατη ένδειξη πρόθεσης μαγειρέματος.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «οι άνθρωποι έχουν ξεπεράσει το στάδιο που ήταν για γέλια. Είναι τραγικοί και είναι για κλάματα. Για κλάματα και ο διαγωνισμός τους, για κλάματα και η ΔουΤου version2 με την επωνυμία ΝΕΡΙΤ που έχει καταντήσει τον Δημόσιο Φορέα Ενημέρωσης και Πολιτισμού ένα δοκιμαστικό περιβάλλον για μη εξουσιοδοτημένους τρίτους»…

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:27