search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:59
MENU CLOSE

Χάστε βάρος με… μπότοξ!

13.02.2014 19:32
Χάστε βάρος με… μπότοξ! - Media

Μέλετη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Τρόντχαϊμστη Νορβηγία έδειξε ότι οι ενέσεις μπότοξ μπορεί να… μειώσουν το σωματικό βάρος!
 

Μέλετη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Τρόντχαϊμστη Νορβηγία έδειξε ότι οι ενέσεις μπότοξ μπορεί να… μειώσουν το σωματικό βάρος!
 
Αυτό συμβαίνει λόγω της τοξίνης που παράγει το Clostridium botulinum που μπλοκάρει τα σήματα που στέλνουν τα νεύρα στους μύες για να μειώνονται οι συσπάσεις τους.
 
Οι ενέσεις μπότοξ χορηγούνται μέσω ενός λεπτού μακρόστενου σωλήνα που λέγεται ενδοσκόπιο, ο οποίος εισέρχεται στον οργανισμό από το στόμα, ενώ στην άκρη του έχει μια μικροσκοπική κάμερα και στο εσωτερικό του μια βελόνα που χορηγεί την ένεση στα τοιχώματα του στομαχιού.
 
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δοκιμής, μια τέτοια ένεση μειώνει κατά 50% την ταχύτητα με την οποία φτάνουν οι τροφές στο στομάχι, ενώ οι παρενέργειες που μπορεί να προκαλέσει είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με εκείνες που προκαλούνται από τις χειρουργικές επεμβάσεις για την απώλεια βάρους.
 
Σχεδόν τα ίδια αποτελέσματα είχαν προκύψει και από παλαιότερη μελέτη με θέμα τη σχέση του μπότοξ με την απώλεια βάρους, που είχαν πραγματοποιήσει επιστήμονες από το Καθολικό Πανεπιστήμιο Ρώμης. Όπως αποδείχθηκε, οι ενέσεις μπότοξ που χορηγήθηκαν στο στομάχι ποντικιών περιόρισαν την όρεξη κατά 50% και στη συνέχεια μείωσαν το σωματικό βάρος κατά 8,2%
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:59