search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:15
MENU CLOSE

Οι λέξεις ταξιδεύουν: Με τα χαρακτικά του Jose Borges

13.02.2014 22:00
Οι λέξεις ταξιδεύουν: Με τα χαρακτικά του Jose Borges - Media

Εικονογραφημένες ιστορίες με υλικά, σκέψεις, φαντασίες και εμπειρίες από τον περιβάλλοντα κόσμο του συγγραφέα. Έναν κόσμο μεγάλο ακόμα και στην πιο ασήμαντη εκδοχή του.

Eduardo Galeano
Μετάφραση: Ισμήνη Κανσή
Εκδόσεις: Πάπυρος
Σελ.: 312
 
Εικονογραφημένες ιστορίες με υλικά, σκέψεις, φαντασίες και εμπειρίες από τον περιβάλλοντα κόσμο του συγγραφέα. Έναν κόσμο μεγάλο ακόμα και στην πιο ασήμαντη εκδοχή του. Ο Γκαλεάνο είναι άνθρωπος της λεπτομέρειας που αναδεικνύει στοιχεία μέσα από το απέραντο όλον και δημιουργεί ένα νέο σύμπαν, μυθικό, μαγικό, φανταστικό και εν τέλει τόσο απλό, απέριττο κι αληθινό όπως τα καθημερινά πράγματα της ζωής: μια μουσική, ένα αντικείμενο, μια σιωπή, ένας άντρας, μια γυναίκα, ένας θάνατος ή ένας έρωτας. Όλα στον κόσμο του έχουν μιαν ιδιαίτερη θέση, αυτήν που ξεπερνά την πρώτη αλήθεια για να γίνει μια παγκόσμια μουσική, καταληπτή από όλους. Το βιβλίο αυτό του Γκαλεάνο, όπως και τα περισσότερά του, κινείται ανάμεσα στις λέξεις, τον στοχασμό, την υπέρβαση και το ονειροπόλημα. Σιωπές και πραγματικότητες, λόγια και φαντασίες, μουσικές και έρωτες, όλα βρίσκονται σε μια συνεχή αναζήτηση, μια διαρκή κίνηση που ο συγγραφέας την ονομάζει ταξίδι. Και, ναι! Η ζωή μοιάζει πολύ με ένα ταξίδι δίχως επιστροφή, γεμάτο από λέξεις, μια και οι λέξεις – του συγγραφέα – συμβολίζουν την ίδια τη ζωή ή καλυτέρα είναι η ίδια η ζωή στην αποτύπωσή της, στην πιο ενδιαφέρουσα εν τέλει εκδοχή της.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:15