search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:01
MENU CLOSE

Τις μικρές ώρες

13.02.2014 22:00
Τις μικρές ώρες - Media

Το μυθιστόρημα εξελίσσεται στη διάρκεια μιας νύχτας και ο αφηγητής μοιάζει περισσότερο με καμεραμάν που παρακολουθεί την εκτέλεση ενός σεναρίου.

Χαρούκι Μουρακάμι
(Μετάφραση από τα ιαπωνικά)
Μαρία Αργυράκη
Εκδόσεις:
Ψυχογιός
Σελ.: 229

Το μυθιστόρημα εξελίσσεται στη διάρκεια μιας νύχτας και ο αφηγητής μοιάζει περισσότερο με καμεραμάν που παρακολουθεί την εκτέλεση ενός σεναρίου. Έτσι, τα κεφάλαια είναι ταξινομημένα σε πραγματικό χρόνο και ο αναγνώστης παρακολουθεί την κανονική αλληλουχία των γεγονότων και την κίνηση των νυχτερινών ηρώων. Μια νεαρή φοιτήτρια, η Μάρ,ι η οποία έχει πρόβλημα επαφής και συνεννόησης με την καλλονή μοντέλο αδελφή της Έρι, αποφασίζει να περάσει μια νύχτα διαβάζοντας ένα ογκώδες βιβλίο σε ένα διανυκτερεύον εστιατόριο του Τόκιο. Εκεί, θα συναντηθεί με έναν επίσης φοιτητή, κατά τι μεγαλύτερό της, τον Ταχακάσι, ο οποίος είναι ερασιτέχνης τρομπονίστας και κάνει πρόβες τη νύχτα σε ένα υπόγειο. Τον χώρο αυτόν του τον έχει βρει μια φίλη του που διευθύνει ένα ροζ ξενοδοχείο στο οποίο ο Ταχακάσι δούλεψε κάποια στιγμή περιστασιακά. Καθώς περνά η νύχτα, παρακολουθούμε και τη ζωή της Έρι, η οποία βρίσκεται διαρκώς βυθισμένη σ’ έναν λήθαργο και η πραγματική της ζωή εξελίσσεται μέσα από τις κουβέντες που έχει κατά τη διάρκεια δυο συναντήσεων η μικρότερη αδελφή της Μάρι με τον Ταχακάσι μέσα στη νύχτα. Στο διάστημα της απουσίας του Ταχακάσι από τη νυχτερινή περιπέτεια της Μάρι, αυτή θα γίνει μάρτυρας ενός βίαιου περιστατικού κακοποίησης μιας Κινέζας πόρνης στο ροζ ξενοδοχείο που εργάστηκε κάποτε ο Ταχακάσι. Μετά το πέρας της μουσικής πρόβας του, εκείνος συναντά εκ νέου την περιπλανώμενη Μάρι και συζητούν προχωρώντας μέσα στη νύχτα έως την αυγή που το πρώτο τρένο θα δώσει τέλος στη νυχτερινή τους περιπέτεια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:00