search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:40
MENU CLOSE

Δυο παιδιά θυμούνται

15.02.2014 22:00
Δυο παιδιά θυμούνται - Media

Τι κοινό μπορεί να έχουν ο Δημήτρης Σπυρόπουλος και η Ευτυχία Μόσχου, δύο νέοι καλλιτέχνες, με τα θεατρικά μπουλούκια της εποχής του ’50 και του ’60; 

Τι κοινό μπορεί να έχουν ο Δημήτρης Σπυρόπουλος και η Ευτυχία Μόσχου, δύο νέοι καλλιτέχνες, με τα θεατρικά μπουλούκια της εποχής του ’50 και του ’60;  Και οι δύο… μαθαίνουν για το θεατρικό παρελθόν της Ελλάδας πρωταγωνιστώντας στη μουσικοχορευτική παράσταση του Κώστα Λαβδιώτη με τίτλο «Μπουλούκια Θεατρίνοι».
Ο σκηνοθέτης Κώστας Λαβδιώτης ήθελε πολύ να δημιουργήσει μια παράσταση – φόρο τιμής στα θεατρικά μπουλούκια που περιόδευαν την επαρχία της Ελλάδας πριν από έξι δεκαετίες. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως έπρεπε να το κάνει απαραίτητα και με ηθοποιούς εκείνης της εποχής.
Αυτό που αποζητούσε ήταν ένα ρόστερ νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών (χορευτές, ηθοποιοί, performers), που θα καθοδηγούνταν σε κάθε τους βήμα από του παλαιότερους, οι οποίοι είχαν και μια γνώση παραπάνω επί του θέματος. Πλέον ο κ. Λαβδιώτης έχει επιτύχει τον σκοπό του, καθώς η παράσταση ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο Στούντιο Κυψέλης. Δύο νέοι καλλιτέχνες είναι η Ευτυχία Μόσχου, που χρησιμοποιεί το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Feli M», και ο Δημήτρης Σπυρόπουλος. Η Ευτυχία είχε προσεγγίσει σε πιο θεωρητικό επίπεδο τα μπουλούκια: «Γνώριζα για τα μπουλούκια των συγκεκριμένων δεκαετιών, αλλά κυρίως σε θεωρητικό επίπεδο, αφού τα βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα που έχουν σωθεί είναι σπάνια. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίσουν οι νέοι ένα από τα πιο άμεσα θεάματα, την επιθεώρηση». Ο Δημήτρης, αντιθέτως, παραδέχθηκε πως τα θεατρικά μπουλούκια ήταν… αχαρτογράφητη περιοχή για εκείνον: «Ας είναι καλά ο Κώστας  που μας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή, που όλα τότε ήταν πιο αγνά και αυθεντικά», αναφέρει ενδεικτικά.
Πάντως και οι δύο καλλιτέχνες είχαν μια ιδιαίτερη σχέση με τις Τέχνες πριν ακόμα ταυτιστούν με τα μπουλούκια. Η Ευτυχία, βέρα Αθηναία και μόλις 25 χρόνων, ισχυρίζεται πως πρώτα άρχισε να… τραγουδάει και μετά να μιλάει, ενώ ως φοιτήτρια στη Σχολή Καλών Τεχνών του τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου έχει επιλέξει την κατεύθυνση Σκηνοθεσία – Υποκριτική. Επίσης μαθητεύει στο τμήμα Μονωδίας της Άννας – Μαρίας Καρκανιά στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Επιπλέον έχει συνδημιουργήσει το 2008 την Εταιρεία Μουσικού Θεάτρου & Σύγχρονου Χορού Bitchy D, είναι από το 2012 μέλος και του Γυναικείου Φωνητικού Συνόλου Index Animi υπό τη διεύθυνση της Άννας – Μαρίας Καρκανιά, ενώ τραγουδά και στο jazz σχήμα The Coloured Vinyl Trio.
Ο Δημήτρης Σπυρόπουλος, από την άλλη, γεννηθείς το 1981 και μεγαλωμένος στη Γλυφάδα, έχει σπουδάσει στο ΙΕΚ Ηχοληψίας και Μουσικής Τεχνολογίας, ενώ μέχρι τα 15, είχε μάθει κιθάρα, πιάνο, ντραμς και μπάσο. Μέχρι τα 14 έπαιζε με πολλές μπάντες σε διάφορες εκδηλώσεις και χώρους. Αν και αργότερα τον κέρδισε πρώτα το γράψιμο και μετά η υποκριτική. «Όλα αυτά που διάβαζα ήθελα με κάποιον τρόπο να τα γράψω κι εγώ! Με τον δικό μου τρόπο όμως», λέει για τη σχέση του με το γράψιμο, ενώ το μικρόβιο της υποκριτικής το κόλλησε όταν γνωρίστηκε με τη σκηνοθέτιδα, σεναριογράφο και ηθοποιό Στέλλα Μακρή.
Πώς όμως έφτασαν να παίζουν σε μια παράσταση που αναφέρεται σε ένα φαινόμενο πολύ πριν της εποχής τους και τι είδους χαρακτήρες ενσαρκώνουν; «Η επιθεώρηση παιζόταν πέρυσι όλη τη σεζόν στο Στούντιο Κυψέλης, όμως εγώ δεν συμμετείχα. Το καλοκαίρι του ’13 πέρασα από ακρόαση για να κάνω μια αντικατάσταση και με δέχτηκε στην παρέα του ο υπόλοιπος θίασος», αναφέρει η Ευτυχία. Στην παράσταση η Ευτυχία ή Feli M, όπως είπαμε, υποδύεται από τη λαϊκή κυρία με πολλά νεύρα έως και την πεταχτούλα κορασίδα που ψάχνει έναν νόστιμο άντρα. Ο Δημήτρης υποδύεται, εκτός των άλλων, έναν ερωτοχτυπημένο μέθυσο και έναν γαμπρό της κακιάς ώρας…

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:40