search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:53
MENU CLOSE

Φαύλο σύστημα

17.02.2014 06:46

Άλλο ένα βήμα οπισθοδρόμησης της πολιτικής ζωής είναι η απόφαση των Σαμαρά και Βενιζέλου να εκλεγούν οι νέοι ευρωβουλευτές με σταυρό προτίμησης….

Άλλο ένα βήμα οπισθοδρόμησης της πολιτικής ζωής είναι η απόφαση των Σαμαρά και Βενιζέλου να εκλεγούν οι νέοι ευρωβουλευτές με σταυρό προτίμησης….
 
Οι αναφορές περί περισσότερης δημοκρατίας στην ανάδειξη των ευρωβουλευτών δε πείθουν γιατί είναι απολύτως εμφανές ότι ανακάλυψαν τις δημοκρατικές διαδικασίες προς χάρην των πολιτών, όταν επί τέσσερα χρόνια τις έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια, αγνοώντας την Βουλή και με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου εφάρμοσαν τα μνημόνια.
 
Η επιλογή του σταυρού προτίμησης στις ευρωεκλογές έγινε δυο μήνες πριν την εκλογική αναμέτρηση μόνο και μόνο γιατί βολεύει τους δυο αρχηγούς της συγκυβέρνησης να απαλλαγούν από τις πιέσεις για την σειρά εκλογής των υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο καθώς και στην προσπάθειά τους να κινητοποιήσουν τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, μπας και περιοριστεί η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ.
 
Αυτή είναι η αλήθεια και τα περί δημοκρατικών διαδικασιών στην ανάδειξή τους είναι φούμαρα.
 
Ο σταυρός προτίμησης είναι ένα φαύλο σύστημα που η εφαρμογή του έχει δώσει στην πολιτική ζωή τα χειρότερα δείγματα γραφής.
 
Πάρτε για παράδειγμα την σύνθεση της παρούσας Βουλής.  Είναι ίσως η χειρότερη που είχαμε σε όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης. Φασίστες, χιτλερικοί, εγκληματικές φάτσες, λωποδύτες, φαύλοι έχουν μπει με σταυρό προτίμησης.
 
Θα μου πείτε αυτός είναι ο καθρέπτης της ελληνικής κοινωνίας. Όχι δεν είναι αυτός.
 
Η ελληνική κοινωνία εάν της δοθεί η δυνατότητα να ενημερωθεί για τους υποψηφίους (μέσα από τοπικά δημοψηφίσματα και ανοικτές διαδικασίες στα κόμματα) μπορούσε να επιλέξει τους καλύτερους.
 
Όμως σε κάθε περίπτωση, ο σταυρός προτίμησης ισχύει για τις ευρωεκλογές. Ας επιλέξουν οι πολίτες με κριτήριο ποιοι μπορούν να υποστηρίξουν στην Ευρωβουλή επάξια την χώρα και τα συμφέροντα των πολιτών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:52