24/09/2019 13:00:27

Επιστροφή στις δημόσιες ομιλίες στην Ελλάδα για τον Γ. Παπανδρέου

Ο ΓΑΠ απαντά στην Βούλτεψη για το έλλειμμα του 2009 - Media

Μετά τις διαλέξεις που πραγματοποιεί στο Χάρβαρντ ο Γ. Παπανδρέου, επιστρέφει στην Ελλάδα για να πραγματοποιήσει την πρώτη του δημόσια ομιλία στα μέρη μας, από τότε που παραιτήθηκε από πρωθυπουργός.
 
Ο πρώην πρωθυπουργός θα μιλήσει σε εκδήλωση του συλλόγου αποφοίτων του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ στην Ελλάδα, η οποία και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 20:30 στην "Αίγλη" του Ζαππείου. Τίτλος της ομιλίας του θα είναι «Μετά το Μνημόνιο, τι;».
 
Συνεργάτης Παπανδρέου: Το πλεόνασμα οφείλεται σε εμάς, όχι στον Σαμαρά
 
Βολές κατά εκείνων που μιλούν για πρωτογενές πλεόνασμα και ταυτόχρονα επικρίνουν την πολιτική της διετίας 2010-11, «επιχειρώντας να αποδώσουν όλα τα δεινά στη συγκεκριμένη διετία για να εμφανιστούν, οι ίδιοι, άμωμοι και άσπιλοι ενόψει εκλογών», εκτοξεύει ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Γιώργος Ελενόπουλος.
 
Υποστηρίζει, αντίθετα, πως στη διετία 2010-11 οφείλεται, όπως λέει, εν πολλοίς, το πρωτογενές πλεόνασμα για το οποίο υπερηφανεύονται, και το οποίο, «δεν δημιουργήθηκε με μαγικές συνταγές Ζαππείου».
 
Σύμφωνα με τον κ. Ελενόπουλο, το μεγάλο έλλειμμα, που είχαν δημιουργήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, μειώθηκε δραστικά εκείνη τη διετία και ζητεί από τους επικριτές της να θυμηθούν ποια ήταν τα πρώτα μέτρα του μνημονίου και ποια μέτρα πήραν οι ίδιοι μετά το δεύτερο μνημόνιο. Όπως επίσης και σε πόσα δισ. υπολογίζονταν τα μέτρα που απαιτούνταν το Νοέμβριο του 2011 και σε πόσα τελικά ανήλθαν.
 
Αναφέρεται ακόμη στον χρόνο που χάθηκε μέχρι τις εκλογές, «στο βωμό μικροκομματικών ή και προσωπικών σκοπιμοτήτων», για την ικανοποίηση των οποίων «έπεσε μια εκλεγμένη κυβέρνηση».
 
Ο κ. Ελενόπουλος αφήνει αιχμές και για τη στάση στελεχών του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι οι «σκοπιμότητες διεμβόλισαν τα όρια της παράταξης».
 
Επισημαίνει επίσης ότι στο όνομα των σκοπιμοτήτων αποδυναμώνονται οι μεταρρυθμίσεις της περιόδου 2010-11, για τις οποίες η χώρα κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ.
 
Προειδοποιεί τέλος ότι «την επόμενη φορά που θα που θα επιχειρήσουν να κρυφτούν πίσω από μια κυβέρνηση που θυσιάστηκε, για να παίζουν ανερυθρίαστα τα παιχνίδια τους, θα τους το θυμίσουμε εμείς».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.