search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 21:47
MENU CLOSE

«Γιοι» στο Σεράγεβο

18.02.2014 22:00
«Γιοι» στο Σεράγεβο - Media

Στο εξωτερικό ταξιδεύει η εταιρεία θεάτρου Sforaris, και μάλιστα με δύο παραγωγές:

• Στο εξωτερικό ταξιδεύει η εταιρεία θεάτρου Sforaris, και μάλιστα με δύο παραγωγές: Η παράσταση «Γιοι και κόρες» θα παρουσιαστεί στις 22 Φεβρουαρίου στο 30ό Serajevo Winter Festival 2014 ως η επίσημη συμμετοχή της Ελλάδας εκεί, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, και με τους ηθοποιούς Άννα Ελεφάντη, Γιώργο Γλάστρα, Γιάννη Καλαβριανό, Αλεξία Μπεζίκη και Στέφη Πουλοπούλου να ζωντανεύουν αληθινές ιστορίες, τις οποίες τους αφηγήθηκαν ηλικιωμένοι από την Ελλάδα και την Κύπρο. Στο μεταξύ η παράσταση συνεχίζει να παίζεται στο Θέατρο του Νέου Κόσμου κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Λίγο αργότερα, στις 17 Ιουνίου, το Kunstfestspiele Herrenhausen του Ανόβερο θα φιλοξενήσει την επανάληψη της συλλογικής παράστασης «David’s Formidable Speech on Europe» (που ανέβηκε πέρυσι το καλοκαίρι στο Deutsches Theater Berlin), σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού και με ερμηνευτή τον Γιώργο Γλάστρα. Το κείμενο βασίζεται στον λόγο που εκφώνησε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον («The Bloomberg EU speech»), ενώ η παράσταση αποτελεί καρπό συνεργασίας των θεάτρων – μελών του Δικτύου mitos21.

• Μια σχολική τάξη θα μεταμορφωθεί σε θεατρικό σανίδι… Το έργο της Σέρβας ακτιβίστριας Biljana Srbljanovic «Family Stories» ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα στις 7 Μαρτίου, στο 2ο Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Αθηνών, στους Αμπελοκήπους. Μια σχολική τάξη είναι έτσι κι αλλιώς ο φυσικός χώρος αυτής της – γραμμένης το 1998 – πολιτικής αλληγορίας που επιχειρεί να σκιαγραφήσει, μέσα από ένα δραματουργικό εύρημα (ενήλικες ηθοποιοί που υποδύονται παιδιά, τα οποία υποδύονται ενήλικες), το τοπίο μιας κοινωνίας σε κρίση και ηθική αποσάθρωση. Την παραγωγή της παράστασης έχει αναλάβει η εταιρεία παραγωγής plays2place productions, που μετά την ταινία «Miss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά επιστρέφει στην εξερεύνηση της θεματικής τής βίας. Η σκηνοθεσία είναι της Έσθερ Αντρέ Γκονζάλες, ενώ παίζουν οι Αιμιλία Βασιλακάκη, Μάνος Καναβός, Μάρθα Μπουζιούρη.

• Χαρήκαμε πολύ με την είδηση της επαναλειτουργίας του θεάτρου «Πόρτα», που θα φιλοξενήσει ομάδες, η καθεμιά από τις οποίες θα έχει την ευθύνη για την παράσταση (παιδική ή για ενηλίκους) που θα ανεβάσει. Ο Θωμάς Μοσχόπουλος, φυσικά, θα είναι παρών στην επαναδραστηριοποίηση της «Πόρτας».

• Τις «Τρωάδες», το τρίτο μέρος της τριλογίας του Ευριπίδη με θέμα τον Τρωικό Πόλεμο, θα σκηνοθετήσει αυτό το καλοκαίρι ο Θέμης Μουμουλίδης. Το πρωταγωνιστικό κουαρτέτο αποτελείται από τις ηθοποιούς Φιλαρέτη Κομνηνού, Ιωάννα Παππά, Μαρία Πρωτόπαππα και Λένα Παπαληγούρα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 20:24