17/01/2021 14:41:57

Χ.Α.: Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της αναστολής χρηματοδότησής της

Χ.Α.: Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της αναστολής χρηματοδότησής της - Media

Αίτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσε η Χρυσή Αυγή. ζητώντας να ανασταλεί και να ακυρωθεί η απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, σύμφωνα με την οποία ανεστάλη η καταβολή κάθε είδους κρατικής χρηματοδότησης και οικονομικής ενίσχυσής της.
 
Ακόμη, ζητεί να δοθεί προσωρινή διαταγή από τον πρόεδρο του ΣτΕ Σωτ. Ρίζο που να διατάσσει την αναστολή της επίμαχης υπουργικής απόφασης.
 
Η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση είναι αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
 
Στην αίτηση η ΧΑ αναφέρει ότι υφίσταται μείζονα οικονομική ζημιά, καθώς δεν θα λάβει τη χρηματοδότηση για το 2013 (873.114 ευρώ), ούτε την αντίστοιχη του 2014, ούτε τη χρηματοδότηση για τις ευρωεκλογές.
 
Επίσης, αναφέρει πως υπάρχει αδυναμία καταβολής της μισθοδοσίας και των ασφαλιστικών εισφορών των υπαλλήλων της Χρυσής Αυγής, των μισθωμάτων των γραφείων του κόμματος σε όλη τη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.