search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:24
MENU CLOSE

Ταϊλάνδη: Συγκρούσεις, νεκροί και στο στόχαστρο έρευνας η πρωθυπουργός

19.02.2014 07:24
Ταϊλάνδη: Συγκρούσεις, νεκροί και στο στόχαστρο έρευνας η πρωθυπουργός - Media

Στους τέσσερις αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την αστυνομική επιχείρηση απομάκρυνσης των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην Μπανγκόκ, την ώρα που η πρωθυπουργός Σιναουάτρα μπήκε στο στόχαστρο έρευνας σχετικά με αμφιλεγόμενο πρόγραμμα αγροτικών επιχορηγήσεων. 

Στους τέσσερις αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την αστυνομική επιχείρηση απομάκρυνσης των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην Μπανγκόκ, την ώρα που η πρωθυπουργός Σιναουάτρα μπήκε στο στόχαστρο έρευνας της επιτροπής καταπολέμησης διαφθοράς σχετικά με αμφιλεγόμενο πρόγραμμα αγροτικών επιχορηγήσεων. 
 
Ο νεότερος απολογισμός από τις συγκρούσεις της Τρίτης ανήλθε σε τέσσερις νεκρούς, μετά τις συγκρούσεις στις οποίες χρησιμοποιήθηκαν και αληθινά πυρά.
 
Οι επιχειρήσεις απομάκρυνσης των διαδηλωτών τις προηγούμενες ημέρες είχαν ξεκινήσει από περιφερειακές συγκεντρώσεις και είχαν κυλήσει χωρίς επεισόδια, αλλά όταν η αστυνομία επενέβη στην κεντρική συγκέντρωση στην Μπανγκόκ η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου.
 
Εξάλλου, η επιτροπή καταπολέμησης διαφθοράς ανακοίνωσε πως η πρωθυπουργός Σιναουάτρα μπαίνει στο μικροσκόπιο για το ρόλο της στο πρόγραμμα επιχορηγήσεων καλλιέργειας ρυζιού. Η διοχέτευση των κονδυλίων για το πρόγραμμα ήταν «θολή» και είχε εκτοξευτεί ψηλά στις επικρίσεις εναντίον της κυβέρνησης.
 
Ανάλογα με το αποτέλεσμα που θα βγάλει η έρευνα, η Σιναούατρα θα μπορούσε να κινδυνεύσει ακόμη και με αποπομπή ενώ η συγκυρία της εξέλιξης λειτουργεί ακόμη πιο εμπρηστικά. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:24