search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:21
MENU CLOSE

Ο Καμίνης θέλει την…προστασία του ΠΑΣΟΚ

19.02.2014 12:34
Ο Καμίνης θέλει την…προστασία του ΠΑΣΟΚ  - Media

Με την επίσκεψη του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη έκλεισε το θέμα της στήριξης του Γιώργου Καμίνη, που είχε αρχίσει να προκαλεί σχόλια μεταξύ των συνυποψήφιων του.

Με την επίσκεψη του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη έκλεισε το θέμα της στήριξης του Γιώργου Καμίνη, που είχε αρχίσει να προκαλεί σχόλια μεταξύ των συνυποψήφιων του.
 
Έτσι κι αλλιώς το ΠΑΣΟΚ έχει αποφασίσει να στηρίξει και τους πέντε δημάρχους της σχετικής πρωτοβουλίας ( Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Γιάννενα), αλλά η σημερινή ανακοίνωση είναι εντελώς συμβολική, αφού οι κομματικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ είναι σχεδόν ανύπαρκτες.
Δημιουργεί όμως συνθήκες ισορροπίας στην αναμέτρηση, αφού ο νυν δήμαρχος θα έχει και τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ.
 
Η κομματική κάλυψη του νυν δημάρχου, δημιουργεί μια «ασπίδα προστασίας» απέναντι στον επίσημο υποψήφιο της ΝΔ Αρη Σπηλιωτόπουλο, με τον οποίο επιθυμεί να έχει  μια ήπια και πολιτισμένη αντιπαράθεση.
 
 Στο πλαίσιο αυτό ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν επιθυμούν να «ξεκατινιαστούν» στην αντιπαράθεση προκειμένου να μην αναζωπυρωθούν τα πάθη και οι εντάσεις μεταξύ των δύο κομμάτων. Άλλωστε ο  Αρης Σπηλιωτόπουλος και στη συνάντηση του με τον κ. Σαμαρά, τόνισε ότι επιθυμεί να προβάλλει προτάσεις και να μην αναλωθεί σε άγονες αντιπαραθέσεις.
 
Από την άλλη πλευρά ο Ν. Κακλαμάνης στοχοποιεί τον νυν δήμαρχο, προκειμένου να μην «εκνευρίσει» περαιτέρω την επίσημη ΝΔ.  
 
Η πλευρά Καμίνη, πάντως που είδε ότι η πολιτική της ήρεμης δύναμης έπιασε στις προηγούμενες εκλογές, κλίνει προς την άποψη ότι δεν θα απαντά στις προκλήσεις Κακλαμάνη, προκειμένου να μην του δώσου πόντους, αφού θεωρεί ότι η μεταξύ τους μάχη κρίθηκε με το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών.
 
Απ΄ ότι φαίνεται στόχος του νυν δημάρχου είναι να διατηρήσει το προβάδισμα και να μπει στο δεύτερο γύρο χωρίς ιδιαίτερα τραύματα από τα δεξιά του, αφού ουσιαστικά σ΄ αυτούς θα πρέπει να απευθυνθεί αν περάσει στο δεύτερο γύρο.
 
Η δήλωση Ανδρουλάκη μετά τη συνάντηση με τον Γ. Καμίνη είναι η εξής:
 
«Ο Γιώργος Καμίνης απέδειξε τα τελευταία τριάμισι χρόνια,  ότι δεν είναι μόνο ένας άνθρωπος με σύγχρονες προοδευτικές ιδέες αλλά και ένας πραγματικά χρήσιμος και ικανός δήμαρχος για την Αθήνα. Σε ακραίες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, κατάφερε να στηρίξει μέσα από τις κοινωνικές δομές του Δήμου χιλιάδες συμπολίτες μας που περνούν πολύ δύσκολα και παράλληλα να εξορθολογήσει τα οικονομικά του Δήμου που παρέλαβε σε άσχημη κατάσταση από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Εμείς θα στηρίξουμε τον  Γιώργο Καμίνη για να συνεχίσει το δημιουργικό του έργο. Προσωπικά, του εύχομαι καλή επιτυχία».
 
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης δήλωσε τα εξής:
 
«Ευχαριστώ τον κ. Ανδρουλάκη για τα καλά του λόγια. Εμείς πορευόμαστε, ενώνοντας δυνάμεις. Σε ένα πολιτικό τοπίο που είναι κατακερματισμένο και επιδιώκουν να επικρατήσουν ακραίες φωνές, πρέπει να συσπειρώσουμε όλους τους ανθρώπους που θέλουν να δουλέψουν. Έχουμε μπροστά μας μια προεκλογική περίοδο στην οποία θα εκθέσουμε αυτά που κάναμε για τον δήμο Αθηναίων και την πόλη. Όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις της πόλης πρέπει να ανταποκριθούν σε αυτό το προσκλητήριο. Ευχαριστώ τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ για την πρωτοβουλία του να συναντηθούμε και να στηρίξει τον αγώνα μας».
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:20