search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 05:13
MENU CLOSE

Βελτιωμένο το μερίδιο αγοράς για την INTERAMERICAN

19.02.2014 14:46
Υψηλή η παραγωγική δύναμη της  INTERAMERICAN στον κλάδο ασφάλισης Πλοίων - Media

Οι βασικές γραμμές της στρατηγικής και της κατεύθυνσης της INTERAMERICAN αναπτύχθηκαν κατά την ετήσια εκδήλωση βραβεύσεων των συνεργατών στις πωλήσεις της εταιρείας. 

 
Οι βασικές γραμμές της στρατηγικής και της κατεύθυνσης της INTERAMERICAN αναπτύχθηκαν κατά την ετήσια εκδήλωση βραβεύσεων των συνεργατών στις πωλήσεις της εταιρείας. 
 
Η INTERAMERICAN, με βελτιωμένο το μερίδιο αγοράς στο 10,2% σύμφωνα με τις εκτιμήσεις επί των αποτελεσμάτων του 2013 –θα ανακοινωθούν κατά τις προσεχείς ημέρες- έχει επιτύχει αξιοσημείωτη ανανέωση στο δικό της δίκτυο συνεργατών που αριθμεί 1.300 παραγωγικούς ασφαλιστές και ενίσχυση των συνεργασιών με πράκτορες και μεσίτες, που φθάνουν τους 1.100.
 
Η βελτίωση των παραγωγικών δραστηριοτήτων, παρά την κρίση, φαίνεται κυρίως στην πρόσκτηση νέων πελατών. Στον κλάδο αυτοκινήτου συνδέθηκαν με την εταιρεία περίπου 300 χιλιάδες νέοι πελάτες, ενώ αυξήθηκαν πέρυσι κατά 20% και οι νέοι πελάτες στην υγεία σε σχέση με το 2012, παράλληλα με τη βελτίωση της διατηρησιμότητας πελατών στους κλάδους ζωής και υγείας και με χαρακτηριστική την εξαιρετική επίδοση του δικτύου agency της INTERAMERICAN στην προώθηση των unit linked (αποταμιευτικών – επενδυτικών προϊόντων Capital Classic και Pension). Η αύξηση της παραγωγικότητας των δικτύων με εκτεταμένη χρήση των τεχνολογιών, που υποστηρίχθηκε από την εταιρεία το 2013, παραμένει στρατηγική προτεραιότητα.
 
Ο διευθύνων σύμβουλος της INTERAMERICAN επισήμανε ότι στις ασφάλειες όλα πλέον ορίζονται από το τί χρειάζεται και θέλει ο πελάτης και βέβαια, από τον βαθμό της εμπιστοσύνης που τον συνδέει με την ασφαλιστική επιχείρηση. Γι' αυτό, σταθερό πρόταγμα της INTERAMERICAN αποτελεί η αξιοπιστία. Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου αναφέρθηκε και στη μεγάλη πρόκληση του τεχνολογικού εκσυγχρονισμού στην οποία η εταιρεία έχει ανταποκριθεί με σημαντικές επενδύσεις και εισαγωγή συστημάτων στις λειτουργικές εφαρμογές που  αλλάζουν επαναστατικά τον τρόπο της ασφαλιστικής δουλειάς μέσα από την απλοποίηση, την ταχύτητα εξυπηρέτησης και τη συνολική διαχείριση, δημιουργώντας νέες συνθήκες και για την πώληση όπου τα περισσότερα διαδικαστικά, πλέον, μεταφέρονται στην "μπροστινή γραμμή" και στον ασφαλιστή.
 
Αναφερόμενος στην ασφαλιστική αγορά, ο Γ. Κώτσαλος υπογράμμισε: «Στη διανομή, στην αντασφάλιση, παντού, αλλάζει το πλαίσιο. Δεν είναι μόνο η υγεία και οι συντάξεις στο προσκήνιο, αλλά και κίνδυνοι όπως οι καταστροφές από φυσικά φαινόμενα. Δεν υφίσταται άλλος φορέας της οικονομίας που να μπορεί να επωμίζεται κινδύνους.
 
Όμως, στη νέα εποχή των ασφαλίσεων, προϋπόθεση για την ανάληψη κινδύνων είναι να υπάρχουν τα αντίστοιχα κεφάλαια στην ασφαλιστική εταιρεία».
Στο πλαίσιο των βραβεύσεων, η εταιρεία τίμησε τον Γιάννο Γραμματίδη, που έκλεισε πέρυσι τη θητεία του ως πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου έχοντας αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας, καθώς και για την εταιρική διακυβέρνηση. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο τιμηθείς είναι πρόεδρος σήμερα του νεοσύστατου Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσιας Διακυβέρνησης, στο Δ.Σ. του οποίου συμμετέχει ως μέλος και ο Γ. Κώτσαλος. Προσκεκλημένος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Θεοδόσης Τάσιος, ομότιμος καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24