search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:46
MENU CLOSE

5 προτάσεις για την Τσικνοπέμπτη

20.02.2014 07:58
5 προτάσεις για την Τσικνοπέμπτη - Media

Η γνωστή μέρα των καλοφαγάδων έφτασε, οι ψησταριές έχουν αρχίσει από το πρωί την «προθέρμανση» και πολλά κιλά κρεάτων έχουν ετοιμαστεί για την «ιεροτελεστία» της σημερινής ημέρας.

 
Η γνωστή μέρα των καλοφαγάδων έφτασε, οι ψησταριές έχουν αρχίσει από το πρωί την «προθέρμανση» και πολλά κιλά κρεάτων έχουν ετοιμαστεί για την «ιεροτελεστία» της σημερινής ημέρας.
 
Και επειδή ως άνθρωποι που εκτιμούν το καλό και ποιοτικό φαγητό προτείνουμε να επισκεφτείτε:
 
Ο τζίτζικας και ο μίτζιρας: Γνωστό στέκι Φαληριωτών και μη στο οποίο δεκάδες εκλεκτοί μεζέδες και κυρίως πιάτα σερβίρονται πλάι στο τζάκι με… λαϊκούς  γλωσσοδέτες και Ελληνικά ρεμπέτικα και έντεχνα ακούσματα. Θα το βρείτε στην οδό Αλκυόνης 77, στο Παλαιό   Φάληρο. Τιμή κατ’ άτομο 13 ευρώ.

Βασιλικός: Με τον οίνο να τρέχει άφθονο και τους μεζέδες να μοσχοβολούν από την κουζίνα ο Βασιλικός (Στρατηγού Παρασκευοπούλου 68, Νέα Σμύρνη) εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη που ενδιαφέρεται να γευτεί ορισμένες από τις καλές λιχουδιές του μέσα σε ένα φιλόξενο και παρεϊστικο περιβάλλον με πολύ καλή ζωντανή μουσική. Τιμή κατ’ άτομο 15 ευρώ.

Κρητικός: Παραδοσιακή ταβέρνα στην Κάντζα (Αιόλου 49), με ελαφρώς υπερυψωμένη αυλή στολισμένη με καμέλιες. Έχει καταφέρει να γίνει σταθερός προορισμός για τους φανατικούς κρεατοφάγους της πόλης και το 2013 πήρα το βραβείο Ελληνικής Κουζίνας. Τιμή κατά άτομο: 20 – 25 ευρώ.

Butcher’s shop: Το μαγαζί βρίσκεται στο Γκάζι απέναντι από την Τεχνόπολη με Ελληνικά και καλά κρέατα σερβιρισμένα με στυλ. Τιμή κατ’ άτομο 25 ευρώ.


 
Τηλέμαχος: Η ιστορία του Τηλέμαχου ξεκινά από τα χρόνια του μεσοπολέμου, που στα λιγοστά του τραπέζια, φιλοξενεί προσωπικότητες και γράφει ιστορία στα γαστρονομικά δρώμενα. Σήμερα στην οδό Φραγκοπούλου 19 στην Κάτω Κηφισιά τα εγγόνια του συνεχίζουν την παράδοση με διαλεκτά κρέατα από ελληνικές φάρμες της Φλώρινας, των Πρεσπών, της ορεινής Ναυπακτίας και της Ροδόπης. Τιμή κα’ άτομο: 35 – 40 ευρώ.

Καλή σας όρεξη…!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43