search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:07
MENU CLOSE

Κέβιν Κόστνερ: «Εγώ θα σας σώσω από την πετρελαιοκηλίδα»!

10.06.2010 23:38
Κέβιν Κόστνερ: «Εγώ θα σας σώσω από την πετρελαιοκηλίδα»! - Media

Να λοιπόν που κάποιοι πραγματικοί σταρ αντιλαμβάνονται ότι ο κόσμος δε γυρίζει γύρω από τη ματαιοδοξία και τον εγωκεντρισμό τους. Αντιθέτως, προσπαθούν φιλότιμα να κάνουν κάτι γι’ αυτόν.

Να λοιπόν που κάποιοι πραγματικοί σταρ αντιλαμβάνονται ότι ο κόσμος δε γυρίζει γύρω από τη ματαιοδοξία και τον εγωκεντρισμό τους. Αντιθέτως, προσπαθούν φιλότιμα να κάνουν κάτι γι’ αυτόν.

Όπως ο Κέβιν Κόστνερ, που επένδυσε 26 εκατομμύρια δολάρια από την προσωπική του περιουσία προκειμένου να ανακαλυφθεί ένας τρόπος καθαρισμού του νερού από τις πετρελαιοκηλίδες και τα τοξικά απόβλητα.

Ο ηθοποιός κατέθεσε την Τετάρτη, στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ενέργειας στη Ουάσιγκτον, τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό του κόλπου του Μεξικού από την πετρελαιοκηλίδα που προκάλεσε έκρηξη αγωγού της BP. Η πετρελαιοκηλίδα αυτή, με διαρροή 1εκατ. γαλόνια πετρελαίου τη μέρα στη θάλασσα, αποτελεί τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή που αντιμετώπισαν ποτέ οι Η.Π.Α.

«Έρχομαι εδώ ως ένας αποκαρδιωμένος πολίτης που έχει μια, έστω και μερική, λύση στην τραγωδία του Κόλπου», δήλωσε στην επιτροπή ο 55χρονος «Σωματοφύλακας», εξηγώντας στη συνέχεια πως μπορεί το σύστημα που χρηματοδότησε να ξεχωρίσει τα τοξικά απόβλητα από το καθαρό νερό μέσω της φυγόκεντρου δύναμης των μηχανών του.

«Φταίμε όλοι γι’ αυτό. Το μόνο εύκολο είναι να κατηγορούμε μόνο τη BP. Χρειάζονται άμεσες και επαναστατικές λύσεις ώστε να αντιμετωπίσουμε την καταστροφή το συντομότερο δυνατόν» τόνισε, προτρέποντας την επιτροπή να του δώσει την απαιτούμενη άδεια να χρησιμοποιήσει τις συσκευές του στα μολυσμένα νερά.

Ο γόης της μεγάλης οθόνης, δεν είναι ο μόνος εκπρόσωπος της showbiz που ευαισθητοποιήθηκε με το θέμα και προσφέρει λύση. Την περασμένη βδομάδα, ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον ανακοίνωσε τη σύσταση μιας επιτροπής ειδικών επιστημόνων και μηχανικών, την οποία χρηματοδότησε και στην οποία συμμετέχει και ο ίδιος, προκειμένου να κάνουν μια μελέτη με τις πιθανές λύσεις στο πρόβλημα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:06