search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:52
MENU CLOSE

Αποπέμφθηκε… «ευδοκίμως» ο Αρχηγός του Λιμενικού

20.02.2014 15:26
Αποπέμφθηκε... «ευδοκίμως» ο Αρχηγός του Λιμενικού  - Media

Πόσο κοστίζει μια «συγγνώμη»;  Σε ότι έχει να κάνει με τον Αρχηγό του Λιμενικού Δημήτρη Παντιά πάντως, η συγγνώμη που ζήτησε στη Βουλή για τη ναυτική τραγωδία των προσφύγων στο Φαρμακονήσι, ουσιαστικά του στοίχισε την αποπομπή του από το Σώμα.

Πόσο κοστίζει μια «συγγνώμη»;  Σε ότι έχει να κάνει με τον Αρχηγό του Λιμενικού Δημήτρη Μπαντιά πάντως, η συγγνώμη που ζήτησε στη Βουλή για τη ναυτική τραγωδία των προσφύγων στο Φαρμακονήσι, ουσιαστικά του στοίχισε την αποπομπή του από το Σώμα.
 
Η είδηση της αντικατάστασης του κ. Μπαντιά από τον υποναύαρχο Αθανάσιο Αθανασόπουλο, στο πλαίσιο των τακτικών κρίσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις από το ΚΥΣΕΑ πέρασε «στα ψιλά» των εφημερίδων.
 
Χαμένη ανάμεσα στις «Συμπληγάδες» του σκανδάλου των ΜΚΟ και της αποκάλυψης για τη δράση μεγάλου κυκλώματος λαθρεμπορίας καυσίμων.
Η χρονική συγκυρία αποδείχθηκε ιδανική για τα μέλη της συγκυβέρνησης, ώστε να απαλλαγεί από τον «ανεπιθύμητο αξιωματικό» ο οποίος είχε το… «θράσος» να ζητήσει συγγνώμη από τους συγγενείς των αθώων θυμάτων, που χάθηκαν στα παγωμένα νερά του νότιου Αιγαίου κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, με τους πρόσφυγες να κατηγορούν ως υπεύθυνα για το ναυάγιο τα μέλη του πληρώματος του σκάφους του Λιμενικού  που τους εντόπισε και ανέλαβε την επιχείρηση ρυμούλκησης τους, εκείνη τη μοιραία νύχτα.
 
«Ζητώ συγγνώμη απ' όλους. Από τους συγγενείς των θυμάτων και από όλους τους Έλληνες, που τους φέραμε σε αυτή την κατάσταση», είχε πει ο αντιναύαρχος στη συνεδρίαση της Βουλής, αναφερόμενος στις διεθνείς διαστάσεις που πήρε το ζήτημα και τις αποκαλύψεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με τις παράνομες επαναπροωθήσεις στα τουρκικά χωρικά ύδατα των προσφύγων που εντοπίζονται σε τουρκικά δουλεμπορικά, από τα σκάφη του Λιμενικού.
 
Η ειλικρινής ενέργεια του αντιναύαρχου ο οποίος επέλεξε να μην «συμπλεύσει» με τη στάση του πολιτικού του προϊσταμένου υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος  από την πρώτη στιγμή επιχείρησε να υποβαθμίσει την είδηση του ναυαγίου,  καθώς και πολλών στελεχών του Λιμενικού τα οποία θεώρησαν πως ο Αρχηγός όφειλε να ζητήσει συγγνώμη «εκ μέρους του συνόλου των στελεχών» είχε προκαλέσει κλυδωνισμούς στο εσωτερικό του Σώματος, θέτοντας σε δυσμένεια τον κύριο Μπαντιά.
 
Το πρόβλημα λοιπόν «λύθηκε» με την αντικατάστασή του στην Αρχηγεία του ΛΣ από τον έως πρότινος Γενικό Επιθεωρητή του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αθανάσιο Αθανασόπουλο.
 
Φυσικά, κύκλοι του υπουργείου έσπευσαν να διαψεύσουν τις φήμες περί «αποπομπής» του Αρχηγού του Λιμενικού, υποστηρίζοντας ότι ο αντιναύαρχος Μπαντιάς ολοκλήρωσε «ευδοκίμως τη σταδιοδρομία του στο Σώμα». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:51