search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:34
MENU CLOSE

Μεθυσμένοι… βίος και πολιτεία

20.02.2014 22:00
Μεθυσμένοι... βίος και πολιτεία - Media

Αυτό κανείς δεν το περίμενε. Ότι μια ψιλοάσχετη ερώτηση από δημοσιογράφο για την επιστροφή των Μαρμάρων και μία βεβιασμένη απάντηση από τον Τζόρτζ Κλούνεϊ του τύπου «είναι δίκαιο να επιστρέψουν στην Ελλάδα» θα άνοιγαν τον ασκό…

Αυτό κανείς δεν το περίμενε. Ότι μια ψιλοάσχετη ερώτηση από δημοσιογράφο για την επιστροφή των Μαρμάρων και μία βεβιασμένη απάντηση από τον Τζόρτζ Κλούνεϊ του τύπου «είναι δίκαιο να επιστρέψουν στην Ελλάδα» θα άνοιγαν τον ασκό του Αιόλου για ένα ζήτημα υψίστης εθνικής σημασίας για τη χώρα μας.

Και το συνέχισε ο ίδιος ο Κλούνεϊ με απόλυτη ευθύνη για έναν και μόνο λόγο: να αποδείξει ότι είναι μια σοβαρή και μεγάλη προσωπικότητα – που ισχύει πέρα για πέρα. Γιατί, αφού έκανε στον αέρα και χωρίς σιγουριά, αν και υπέρ μας, τις δηλώσεις υπέρ της επιστροφής, επανήλθε λίγες μέρες μετά σε επόμενη συνέντευξη Τύπου της ταινίας του «Μνημείων άντρες», λέγοντας ότι έψαξε το ζήτημα και για αυτό είναι σίγουρος ότι πήρε τη σωστή θέση.

Αυτός είναι ο Κλούνεϊ: πέρα από σταρ και καλλιτέχνης, ωραίος άντρας και περιζήτητος εργένης, είναι ακτιβιστής και πολιτικοποιημένος. Και όταν χρειάζεται έχει και χιούμορ που τσακίζει. Το αποδεικνύει η απάντησή του στον δήμαρχο του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος κατηγόρησε τον ηθοποιό ότι υποστηρίζει τη χιτλερική ατζέντα. «Είμαι μεγάλος θαυμαστής του δημάρχου, αλλά είμαι σίγουρος ότι ο αξιότιμος φίλος μου δεν είχε πραγματικά πρόθεση να με συγκρίνει με τον Χίτλερ. Πρόκειται για υπερβολές που σβήνονται με μερικά ποτήρια ουίσκι… Έχω βρεθεί κι εγώ καμιά δύο φορές σε αυτήν τη θέση και δεν κρατώ κακία».

✱ Και κάτι άσχετο με τον πολιτισμό – ή μήπως σχετικό; Ο Ούγγρος Λάζλο Άντρασεκ, αλκοολικός και χωρίς στον ήλιο μοίρα, κέρδισε το Λόττο, λίγο πριν επιβιβαστεί στο τρένο με γεωγραφικό προορισμό τη Βουδαπέστη και ουσιαστικό να παρακολουθήσει μαθήματα απεξάρτησης από το αλκοόλ. Και τι έκανε το ποσό των 1,7 εκατ. ευρώ;

Αφού τακτοποίησε την οικογένειά του, δώρισε μεγάλο μέρος της τύχης του για τη δημιουργία ενός κέντρου φροντίδας για άστεγους και αλκοολικούς. Του χαμογέλασε η τύχη και με το παραπάνω. Και είπε και αυτός να το ανταποδώσει γενναιόδωρα και μεγαλόψυχα στη ζωή ή μάλλον στην ευκαιρία για ζωή ανθρώπων που είτε από προσωπική αδυναμία είτε από ατυχία είτε… δεν έχει καμία σημασία, χρειάζονται εξωτερική και οικονομική βοήθεια, μια στέγη, έναν ψυχολόγο, ένα πιάτο φαγητό κ.τ.λ.

Είναι να του βγάζει κανείς το καπέλο. Για τον βαθύ ανθρωπισμό του, που σπάνια συναντά κανείς, ειδικά σε ανθρώπους στερημένους που βρίσκονται ξαφνικά με χρήματα. Μας έβαλε τα γυαλιά. Και κυρίως έβαλε τα γυαλιά στο ίδιο του το κράτος, όπου πρόσφατα απαγορεύτηκε η διαβίωση σε δημόσιο χώρο.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:33