search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:42
MENU CLOSE

Νικήτρια η Μπενφίκα στην «μάχη των αετών»

21.02.2014 05:29
Νικήτρια η Μπενφίκα στην «μάχη των αετών» - Media

Τι και αν ο ΠΑΟΚ είχε τον Μισέλ Πλατινί στην εξέδρα… Τελικά ηττήθηκε από την Μπενφίκα με 1-0 στην κατάμεστη Τούμπα, με το μοναδικό γκολ να προέρχεται από ξεκάθαρο οφσάιντ του Λίμα στο 59'

Τι και αν ο ΠΑΟΚ είχε τον Μισέλ Πλατινί στην εξέδρα… Τελικά ηττήθηκε από την Μπενφίκα με 1-0 στην κατάμεστη Τούμπα, με το μοναδικό γκολ να προέρχεται από ξεκάθαρο οφσάιντ του Λίμα στο 59', το οποίο δεν υπέδειξε ο βοηθός και έτσι οι Πορτογάλοι πήραν τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στη φάση των «32» του Europa League.
 
Η ρεβάνς θα γίνει σε μία εβδομάδα (27/2) στη Λισαβόνα με τον «Δικέφαλο» του Βορρά ωστόσο, να καλείται να πετύχει ένα θαύμα για να περάσει στην επόμενη φάση.
 
Σε ένα ιδιαίτερα «σφιχτό» παιχνίδι οι δύο αντίπαλοι εστίασαν στην ανασταλτική λειτουργία, με την Μπενφίκα να είναι ιδιαίτερα προσεκτική λόγω των τριών σημαντικών απουσιών της (Καρντόσο, Γκαράι, Γκαϊτάν).

Από την πλευρά των γηπεδούχων οι παίκτες του Στέφενς πίεσαν αρκετά, για να μην επιτρέψουν στους Πορτογάλους να έχουν κατοχή της μπάλας. Ως εκ τούτου οι καλές φάσεις ήταν είδος εν… ανεπαρκεία και οι αντίπαλοι προσπαθούσαν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις απειλής κυρίως από τις «στημένες μπάλες», χωρίς επιτυχία πάντως.

Ουσιαστικά, η μοναδική καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο ήταν η φάση στο 30ο λεπτό. Στο σημείο εκείνο ο Πέρεζ βρήκε τον Σίλβιο, τον οποίο κάλυπτε η άμυνα του ΠΑΟΚ, αυτός ελευθερώθηκε ωραία και σούταρε στέλνοντας την μπάλα πάνω από το δοκάρι του Γλύκου.

Το παιχνίδι συνεχιζόταν στο ίδιο αγωνιστικό μοτίβο και στην επανάληψη, με τον Λάζαρ να έχει ένα καλό μα άστοχο σουτ στο 48΄,  αλλά στο 59ο λεπτό τα δεδομένα άλλαξαν: στην μπαλιά που έγινε στο κέντρο άμυνας του ΠΑΟΚ ο Τζούρισιτς κατέβασε με το στήθος και ο Λίμα με σουτ έκανε το 0-1, με τον σκόρερ όμως να βρίσκεται σε θέση οφσάιντ που δεν καταλογίστηκε.

Η είσοδος των Λούκας, Στοχ και Σαλπιγγίδη έκανε πιο επιθετικούς τους γηπεδούχους, που όμως και πάλι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Στο 82΄ ο Γλύκος έκανε μεγάλη απόκρουση στο σουτ του Μάρκοβιτς, ο Ινσαουράλδε στο 86΄ υποχρέωσε τον Αρτούρ σε δύσκολη επέμβαση και κάπου εκεί τελείωσε το παιχνίδι.

ΠΑΟΚΓλύκος, Μαντούρο, Λίνο, Λάζαρ (82' Σαλπιγγίδης), Κάτσε, Κατσουράνης, Ινσαουράλδε, Αθανασιάδης, Κίτσιου, Νίνης (63΄ Λούκας), Ολίσε (76΄Στοχ)

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Λουιζάο, Αμορίμ, Σουλεϊμάνι (75' Σάλβιο), Τζούρισιτς, Λίμα, Μάξι Περέιρα, Σίλβιο, Γκόμεζ (66’ Μάρκοβιτς), Ζαρντέλ, Πέρεζ (63΄ Φέϊσα)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:39