search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:42
MENU CLOSE

Πώς ο Παπανδρέου επιχειρεί την πολιτική επιστροφή του …

21.02.2014 12:58
Ο ΓΑΠ «έκοψε» μόνος του τα λεφτά του… - Media

Μερικές σκέψεις για την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου χτες το βράδυ  στο Ζάππειο.

Μερικές σκέψεις για την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου χτες το βράδυ  στο Ζάππειο.
Είναι προφανές ότι ο Γιώργος Παπανδρέου επιχειρεί συστηματικά πολιτική επιστροφή και με επιμονή και υπομονή προσπαθεί να χτίσει ξανά το διαλυμένο πολιτικό του  προφίλ και να απαντήσει στα ομαδικά «ανάθεμα» που δέχεται από την κοινωνία για την καταστροφή που υπέστη η χώρα τα τελευταία 4 χρόνια.
Οι συχνές διαψεύσεις και σχολιασμός σε διάφορα ζητήματα που αφορούν στη θητεία του (ελλείμματα και συνεισφορά της κυβέρνησης του, μεταναστευτικό και η απόπειρα να ξηλωθεί ο νόμος του, κατηγορίες για τη στάση του απέναντι στις ΜΚΟ ) δείχνουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός εκτιμά ότι έφτασε η εποχή που θα αρχίσει να απαντά σε όσα του καταμαρτυρούν.
 Όσοι τον γνωρίζουν ξέρουν πως δεν βιάζεται και πως θεωρούσε ότι έπρεπε να περάσει χρόνος από την εγκατάλειψη της εξουσίας μέχρι την στιγμή της επανόδου του.
Ήρθε λοιπόν η στιγμή για να επιστρέψει στην εγχώρια πολιτική και πώς;
Ο ίδιος χτες απάντησε ότι ουδέποτε έλειψε, όμως μέχρι πριν μερικούς μήνες συμπεριφερόταν σαν να θεωρεί το πολιτικό φτύσιμο  βροχή, ενώ άφηνε αναπάντητη την σκληρή κριτική που κόμματα, πολίτες και ΜΜΕ του ασκούσαν.
Ο τρόπος που κινείτο ήταν σαν να μην έχει αίσθηση της κατακραυγής και της πολιτικής καταδίκης από την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Μάλιστα χτες αιτιολογώντας τη στάση του  είπε ότι  : «Δεν στεναχωριέμαι για αυτά που ακούω εναντίον μου.   Παρότι λίγοι πολιτικοί θα έχουν ακούσει τόσα.   Γιατί συγκρούστηκα με τις ρίζες του προβλήματος στη χώρα, ίσως γι’ αυτό τα ακούω. Θλίβομαι όμως, γιατί πίσω από τις απλουστεύσεις, τις ύβρεις και όλες τις θεωρίες συνωμοσίας και τους μύθους, κρύβεται η άρνηση συνειδητοποίησης της πραγματικότητας.  Ακόμη χειρότερα, η προσπάθεια συγκάλυψης πραγματικών προβλημάτων και κατεστημένων καταστάσεων στη χώρα μας.»
Μάλιστα, νωρίτερα, είχε φροντίσει να ρίξει βολές σημειώνοντας ότι «μνημονιακοί είναι αυτοί που με τις πράξεις τους μέχρι το 2009 ανάγκασαν αυτή τη χώρα να χρειάζεται Μνημόνιο για να σταθεί στα πόδια της.»
Ο Γιώργος Παπανδρέου χτες με την ομιλία του έριξε – έστω και χωρίς ένταση ή χωρίς να τους κατονομάσει – ευθύνες σε Σαμαρά -Βενιζέλο για το πλήρες πάγωμα της μεταρρύθμισης του κράτους, πάγωμα που όπως πιστεύει ξεκίνησε από την πτώση της δικής του κυβέρνησης και την «ακατανόητη» γι αυτόν κυβέρνησης «ειδικού σκοπού». 
Όλα αυτά λοιπόν δείχνουν ότι ο Παπανδρέου, επιχειρεί να προχωρήσει πέρα από το πολιτικό ανάθεμα και να επιστρέψει στην πολιτική σκηνή. 
Εντός ΠΑΣΟΚ; Φαίνεται πολύ χλωμό, αφού απ΄ ό,τι φάνηκε από τη χτεσινή ομιλία του τον χωρίζει πολιτική άβυσσος από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
 Σκέπτεται μια δική του πολιτική κίνηση; Προς το παρόν μοιάζει να γνωρίζει ότι συγκεντρώνει την μήνι του ελληνικού λαού για την ένταξη της χώρας στα μνημόνια και το ΔΝΤ. Άλλωστε γνωρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκαθαρίσει ότι από τις πρώτες κινήσεις του είναι μια Εξεταστική Επιτροπή για το πως φτάσαμε στα μνημόνια και στο ΔΝΤ. 
Και προφανώς ο Γιώργος Παπανδρέου χτίζει έναν τοίχο προστασίας, επιχειρώντας να συσπειρώσει στελέχη γύρω του και να είναι πολιτικά παρόν μετεκλογικά. Άλλωστε πριν μερικούς μήνες ζήτησε από όλους τους υπουργούς της κυβέρνησης του σημειώματα με την δράση τους και τις αλλαγές που επέφεραν. 
Χτες κατέθεσε ένα μεταρρυθμιστικό πλαίσιο για την μετά μνημόνιο εποχή που μπορεί άνετα να σταθεί ως πλαίσιο αναφοράς σε προεκλογική περίοδο. Πλαίσιο που στηρίζεται στην συναίνεση, την πολιτική ηρεμία και τον διακομματικό διάλογο. Ο στόχος του είναι όσοι πολίτες έχουν μείνει ψύχραιμοι από την οικονομική και κοινωνική καταστροφή. Το θέμα είναι αν ο ΓΑΠ επιχειρεί να μείνει πολιτικά ζωντανός εντός ή εκτός ΠΑΣΟΚ. Την απάντηση μόνο  ο χρόνος μπορεί να δείξει….
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:42