search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:24
MENU CLOSE

Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα – Πούτιν για την Ουκρανία

22.02.2014 07:34
Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα - Πούτιν για την Ουκρανία - Media

Τηλεφωνική συνομιλία είχε την Παρασκευή ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, με αφορμή τη συμφωνία κυβέρνησης – αντιπολίτευσης στην Ουκρανία. 


Τηλεφωνική συνομιλία είχε την Παρασκευή ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την οποία οι δύο αρχηγοί κατέληξαν πως η ταχύτητα αποτελεί την ουσία στην εφαρμογή της συμφωνίας που υπέγραψαν ο Ουκρανός πρόεδρος, Βίκτορ Γιανουκόβιτς και οι ηγέτες της αντιπολίτευσης, προκειμένου να επέλθει σύντομα η ειρήνη στη χώρα.

Οι δύο ηγέτες είπαν ότι τόσο η κυβέρνηση της Ουκρανίας όσο και η αντιπολίτευση θα πρέπει να ενθαρρύνουν όλες τις πλευρές για «αποχή από τη βία» δήλωσε στους δημοσιογράφους από την Ουάσινγκτον ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης. Η ανάγκη για οικονομική σταθερότητα στην Ουκρανία ήταν επίσης στο επίκεντρο των συνομιλιών, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας, ο Ομπάμα συνεχάρη τον Πούτιν για την επιτυχημένη πορεία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που διεξάγονται στο Σότσι και ολοκληρώνονται την Κυριακή. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:24