search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:36
MENU CLOSE

Στις κάλπες προσέρχονται οι δικηγόροι

23.02.2014 10:27
Τι πρέπει να ξέρετε για τις εκλογές της Κυριακής - Media

Στις κάλπες προσέρχονται και σήμερα οι δικηγόροι όλης της χώρας για να αναδείξουν νέο πρόεδρο στους Δικηγορικούς Συλλόγους και Διοικητικά Συμβούλια.

Στις κάλπες προσέρχονται και σήμερα οι δικηγόροι όλης της χώρας για να αναδείξουν νέο πρόεδρο στους Δικηγορικούς Συλλόγους και Διοικητικά Συμβούλια.

Στους μεγάλους Δικηγορικούς Συλλόγους οι εκλογές θα συνεχιστούν και τη αύριο, ενώ αναμένεται να υπάρξει και δεύτερη εκλογική μάχη μεταξύ των δύο πρώτων του πρώτου γύρου στις 2 και 4 Μαρτίου 2014.
 
Οι δικηγορικές εκλογές διεξάγονται στους 62 από τους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας. Δεν θα γίνουν εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλογο Γρεβενών, καθώς απεβίωσε η πρόεδρός του Δήμητρα Καραθάνου, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η ανακήρυξη των υποψηφίων.
 
Τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών διεκδικούν επτά συνδυασμοί με υποψήφιο πρόεδρο, έξι συνδυασμοί χωρίς υποψήφιο πρόεδρο, ένας μεμονωμένος  υποψήφιος πρόεδρος  και 280 υποψήφιοι σύμβουλοι. Υπενθυμίζεται ότι στις περασμένες εκλογές του ΔΣΑ το 2011, συμμετείχαν στις εκλογές 14 συνδυασμοί. Εξ αυτών οι 12 συνδυασμοί είχαν υποψήφιο πρόεδρο και δύο δεν είχαν.
 
Οι επτά συνδυασμοί που έχουν υποψήφιο πρόεδρο είναι:
1) Κοινωνία των Δικηγόρων με υποψήφιο πρόεδρο το σημερινό πρόεδρο του ΔΣΑ Γιάννη Αδαμόπουλο
2) Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων με υποψήφιο πρόεδρο τον Άγγελο Βρεττό
3) Δημοκρατική Συμπαράταξη Δικηγόρων με υποψήφιο πρόεδρο τον Παναγιώτη Γαλετσέλλη
4) Αυτόνομοι Μαχόμενοι Δικηγόροι με υποψήφιο πρόεδρο τον Γεώργιο Μαραγκό,
5) Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση Δικηγόρων Αθήνας με υποψήφιο πρόεδρο τον Βασίλειο Παπαστεργίου,
6) Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας με υποψήφιο πρόεδρο τον Γεώργιο Παριανό και
7) Ανεξάρτητη Πρόταση με υποψήφιο πρόεδρο τον Παναγιώτη Περάκη
Την υποψηφιότητα του ποινικολόγου Βασίλη Αλεξανδρή στηρίζουν τρεις συνδυασμοί χωρίς δικό τους υποψήφιο πρόεδρο. Πρόκειται για τους συνδυασμούς: 1) Ενιαίο Ψηφοδέλτιο – Erga Omnes – Ώρα Ευθύνης – Δικηγορική Ανανέωση, 2) Σύγχρονη Δικηγορία στην Πράξη, 3) Ενωμένοι Δικηγόροι.
Χωρίς υποψήφιο πρόεδρο κατεβαίνουν επίσης στις εκλογές οι συνδυασμοί:1) Θέμιδος Μέτωπο, 4) Μέτωπο Δικηγορικής Αντίστασης, 5) Νέα Γενιά Δικηγόρων.
 
Οι οκτώ υποψήφιοι πρόεδροι για να εκλεγούν πρέπει να συγκεντρώσουν το 6% των εγκύρων ψηφοδελτίων και οι 280 υποψήφιοι  σύμβουλοι του ΔΣΑ για να εκλεγούν πρέπει να συγκεντρώσουν το 4,25% των εγκύρων ψηφοδελτίων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33