search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:34
MENU CLOSE

Ουγκάντα: Υπογράφεται ο νόμος κατά των ομοφυλοφίλων

24.02.2014 07:25
Ουγκάντα: Υπογράφεται ο νόμος κατά των ομοφυλοφίλων - Media

Το νόμο που προβλέπει αυστηρότερες ποινές για ομοφυλοφιλική δραστηριότητα αναμένεται να υπογράψει σήμερα ο πρόεδρος της Ουγκάντας Γιουέρι Μουσεβένι

Το νόμο που προβλέπει αυστηρότερες ποινές για ομοφυλοφιλική δραστηριότητα αναμένεται να υπογράψει σήμερα ο πρόεδρος της Ουγκάντας Γιουέρι Μουσεβένι, αψηφώντας τη διεθνή κατακραυγή που έχει προκαλέσει η ψήφισή του από το κοινοβούλιο της χώρας.
 
«Ο πρόεδρος θα υπογράψει τον νόμο στις 11.00. Θέλει να τον υπογράψει ενώπιον των διεθνών μέσων ενημέρωσης για να δείξει ότι η Ουγκάντα διατηρεί την ανεξαρτησία της απέναντι στις δυτικές πιέσεις και προκλήσεις», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Οφουόνο Οπόντο.
 
Ο νόμος ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο στα τέλη του 2013 βάσει «γνωμοδότησης ιατρικών εμπειρογνωμόνων» που αποφάνθηκαν ότι «η ομοφυλοφιλία δεν είναι γενετικής προέλευσης , αλλά κοινωνική επιλογή συμπεριφοράς», σύμφωνα με μήνυμα του Οπόντο στο twitter.
 
Η ισχύουσα από την εποχή της αποικιοκρατίας νομοθεσία στην Ουγκάντα, προβλέπει ποινές φυλάκισης «για παρά φύσιν σαρκικές επαφές».
 
Ωστόσο, ο νέος νόμος αυστηροποιεί δραματικά το υπάρχον πλαίσιο εισάγοντας απαγόρευση προώθησης της ομοφυλοφιλίας, προβλέποντας ποινές για όσους δεν καταγγέλλουν τους ομοφυλόφιλους και επιβάλλοντας ποινή ισόβιας κάθειρξης για πλήθος πράξεων ανάμεσα σε άτομα του ιδίου φύλου, αναμέσά τους και το άγγιγμα σε δημόσια θέα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:31