search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:48
MENU CLOSE

Με εντολή Σαμαρά ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή ΝΔ – υποψήφιου ευρωβουλευτή

24.02.2014 07:25
Με εντολή Σαμαρά ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή ΝΔ - υποψήφιου ευρωβουλευτή - Media

Με… εντολή Σαμαρά όποιος βουλευτής της ΝΔ θελήσει να είναι υποψήφιος και για την Ευρωβουλή θα πρέπει πρώτα να υποβάλλει την παραίτησή του, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Με… εντολή Σαμαρά όποιος βουλευτής της ΝΔ θελήσει να είναι υποψήφιος και για την Ευρωβουλή θα πρέπει πρώτα να υποβάλλει την παραίτησή του, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.
 
Μιλώντας στον Βήμα FM, ο Γιάννης Μιχελάκης ανέφερε ότι «μέχρι τώρα, υπήρχε ασυμβίβαστο βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή, με κάποιες εξαιρέσεις στο νόμο. Αυτό που θα γίνει είναι να αρθεί το ασυμβίβαστο. Όμως, για τη Ν.Δ., με απόφαση του προέδρου, ο βουλευτής του Κοινοβουλίου που θα θελήσει να είναι υποψήφιος και για την Ευρωβουλή θα πρέπει πρώτα να υποβάλλει την παραίτησή του. Διευκρινίζω ότι αυτή είναι εσωτερική διαδικασία της Ν.Δ. και απόφαση του προέδρου. Εάν κάποιος θέλει να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής, θα παραιτείται από βουλευτής. Από εκεί και πέρα, τα άλλα κόμματα θα μπορούν να κάνουν αυτό που νομίζουν».   

Για τις αλλαγές στον «Καλλικράτη» και αν αυτές θα ισχύσουν από τις προσεχείς εκλογές ο Γιάννης Μιχελάκης απάντησε λέγοντας ότι «για το θέμα των αλλαγών στον «Καλλικράτη» έχει ήδη συσταθεί μια διακομματική επιτροπή και έχω ζητήσει έως τις 31/12/2012 να έχουμε περάσει στην επόμενη φάση του “Καλλικράτη”. Αυτό δεν έχει γίνει και έτσι έχω ζητήσει από τα κόμματα, εάν υπάρχουν άλλα θέματα ή για τις αλλαγές αυτές, να τα βάλουμε διακομματικά και να μπορέσουμε έτσι στο πλαίσιο της επιτροπής να συγκεντρώσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση και να πάμε στην επόμενη φάση του "Καλλικράτη", διορθώνοντας τυχόν λάθη με βάση και την εμπειρία των τριών ετών λειτουργίας του. Η διακομματική επιτροπή θα έχει ένα χρόνο που θα αποφασίσει η ίδια, δύο ή τριών μηνών. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, θα πάει μετά τις εκλογές. Είχαμε κατεβάσει μία συγκεκριμένη πρόταση πριν από τις γιορτές και υπήρχε αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ που είχε βγάλει μια ανακοίνωση που δεν το δεχόταν. Δεν μπορούσα να φέρω στη Βουλή κάτι με το οποίο διαφωνεί…».

Εξάλλου, μιλώντας στη «Ναυτεμπορική» ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης κάνει λόγο για τον κομβικό ρόλο των ΟΤΑ στην οικονομία, λέγοντας ότι πρέπει να είναι οικονομικά υγιείς και βιώσιμοι και να μην επιβαρύνουν περαιτέρω τον κρατικό προϋπολογισμό και κατ’ επέκταση τους φορολογούμενους. Αποκαλύπτει μάλιστα ότι έχει θέσει το θέμα της ανάθεσης του φόρου ακινήτων στους δήμους, όπως γίνεται σε πολλές πόλεις του εξωτερικού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:48