search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:44
MENU CLOSE

Επεισόδια στην Κύπρο – Διαδηλωτές μπήκαν στο προαύλιο της Βουλής (Video)

24.02.2014 08:56
Επεισόδια στην Κύπρο – Διαδηλωτές μπήκαν στο προαύλιο της Βουλής (Video) - Media

Να μπουν στην κυπριακή Βουλή προσπαθούν εκατοντάδες εργαζόμενοι της Αρχής Ηλεκτρισμού της χώρας οι οποίοι αντιδρούν με το νομοσχέδιο που συζητείται σήμερα για τις αποκρατικοποιήσεις.

Να μπουν στην κυπριακή Βουλή προσπαθούν εκατοντάδες εργαζόμενοι της Αρχής Ηλεκτρισμού της χώρας οι οποίοι αντιδρούν με το νομοσχέδιο που συζητείται σήμερα για τις αποκρατικοποιήσεις.


 
Οι διαδηλωτές πετώντας πλαστικά μπουκάλια και φρούτα κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, να ρίξουν το προστατευτικό κιγκλίδωμα και να περάσουν στο πίσω μέρος της Βουλής από το οποίο έκοψαν την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος και προκάλεσαν ζημιές στη γεννήτρια με αποτέλεσμα η Βουλή να παραμείνει για αρκετή ώρα χωρίς ρεύμα και οι βουλευτές να κλειδωθούν σε διάφορες αίθουσες καθώς οι πόρτες κλείδωσαν αυτόματα.

Η συνεδρίαση μεταφέρθηκε μάλιστα από το ισόγειο του κτιρίου στο δεύτερο όροφο καθώς οι εργαζόμενοι χτυπούσαν τα τζάμια της αίθουσας.

Από τα επεισόδια προκλήθηκαν ζημιές στο αυτοκίνητο του υπ. Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, ενώ ο πρόεδρος του Δ.Σ της Cyta και γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών, Χρίστος Πατσαλίδης δεν μπόρεσε να μπει στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν τραυματιστεί τρεις διαδηλωτές.

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, σε μήνυμά του στο twitter ανέφερε ότι οι υπάλληλοι της ΑΗΚ έχουν το δικαίωμα έκφρασης προσθέτοντας ωστόσο ότι υπάρχουν συμπεριφορές που φέρνουν την Κύπρο «πίσω σε παροχημένες εποχές».


Επίσης, επέρριψε «μεγάλες ευθύνες στην Αστυνομία» για την τροπή των γεγονότων αναφέροντας ότι «δμπορεί η Βουλή να συζητεί υπό τους εκβιασμούς του οποιουδήποτε».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:43