search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:08
MENU CLOSE

Ο Ιερώνυμος, οι συνεργάτες και το… θαύμα!

24.02.2014 22:00

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που βιώνει η ελληνική κοινωνία, είναι σημαντικός ο ρόλος της Εκκλησίας, αφού είναι γνωστό ότι πρωτοστατεί – σε συνεργασία με πολλούς δήμους – και διοργανώνει καθημερινά χιλιάδες γεύματα για όσους πολίτες δεν έχουν τη στοιχειώδη δυνατότητα να επιβιώσουν.

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που βιώνει η ελληνική κοινωνία, είναι σημαντικός ο ρόλος της Εκκλησίας, αφού είναι γνωστό ότι πρωτοστατεί – σε συνεργασία με πολλούς δήμους – και διοργανώνει καθημερινά χιλιάδες γεύματα για όσους πολίτες (χωρίς διακρίσεις σε ξένους και Έλληνες) δεν έχουν τη στοιχειώδη δυνατότητα να επιβιώσουν.

Σε αυτή την προσπάθεια πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αναδεικνύοντας έτσι τον πραγματικό ρόλο της Εκκλησίας σε εποχές που ο κόσμος βιώνει τη δυστυχία.

Επίσης, με την ευκαιρία να σημειώσουμε ότι ίσως είναι η μόνη περίοδος που η ηγεσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν αντιμετωπίζει εσωτερικές έριδες, γιατί στο επιτελείο του αρχιεπισκόπου επικρατούν λογικές συνεργασίας, σύνεσης και καλής διάθεσης με όλους τους παράγοντες. Μου λένε ότι ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Ιερώνυμου, ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Γαβριήλ Παπανικολάου, είναι εκείνος που φροντίζει να εφαρμόζεται η επιθυμία του αρχιεπισκόπου για ήρεμους τόνους και προσήλωση στο ποιμαντικό και κοινωνικό έργο της αρχιεπισκοπής. Ο Γ. Παπανικολάου – με λαμπρές σπουδές – φαίνεται, όμως, ότι έχει παράπονα από τον… Θεό, που δεν κάνει τις 24 ώρες 48, προκειμένου να προλαβαίνει όλες τις υποχρεώσεις του γραφείου!

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10