search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:20
MENU CLOSE

«Εκτέλεση θανατικής ποινής χωρίς δίκη» η συνεχιζόμενη προφυλάκιση Λαυρεντιάδη σύμφωνα με τους δικηγόρους του

24.02.2014 18:07
«Εκτέλεση θανατικής ποινής χωρίς δίκη» η συνεχιζόμενη προφυλάκιση Λαυρεντιάδη σύμφωνα με τους δικηγόρους του - Media

Συνέντευξη τύπου για τις κατηγορίες σε βάρος του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, για τη συνεχιζόμενη προφυλάκισή του και την κατάσταση της υγείας του δόθηκε σήμερα στην αίθουσα τύπου του δικηγορικού γραφείου του Μιχάλη Δημητρακόπουλου.

Συνέντευξη τύπου για τις κατηγορίες σε βάρος του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, για τη συνεχιζόμενη προφυλάκισή του και την κατάσταση της υγείας του δόθηκε σήμερα στην αίθουσα τύπου του δικηγορικού γραφείου του Μιχάλη Δημητρακόπουλου.

Η  Γεωργία Κούβελα-Piquet, δικηγόρος Αθηνών – Παρισίων  απαρίθμησε τις παραβάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συντελούνται κατά την εκτίμησή της αυτή τη στιγμή σε βάρος του επιχειρηματία καθώς όπως δήλωσε «η κράτηση είναι απόλυτα ασυμβίβαστη με την κατάσταση της υγείας του και συνιστά οδυνηρό βασανιστήριο». Επικαλούμενη σχετικές περιπτώσεις όπου η Ελλάδα καταδικάστηκε μετά από προσφυγές για τις συνθήκες κράτησης στη χώρα, η  Γ. Κούβελα-Piquet είπε πως «η ελληνική πολιτεία δεν μπορεί να αγνοήσει τον άμεσο κίνδυνο που διατρέχει η ζωή του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη διότι σε μια τέτοια περίπτωση θα σήμαινε εκτέλεση θανατικής ποινής χωρίς δίκη». 

Ο Σωκράτης Τσαντίρης,  γιατρός Δημόσιας Υγείας, ιατροδικαστής παρουσίασε φωτογραφικό υλικό για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η υγεία του Λ. Λαυρεντιάδη κάνοντας λόγο για πλήρη καταστροφή των άνω άκρων του και του αξονικού σκελετού του, με συνέπεια να είναι πλέον αδύνατον να ορθοστατήσει και να περπατήσει. Επιπλέον, εξαιτίας των προβλημάτων στο αναπνευστικό του σύστημα κινδυνεύει άμεσα η ζωή του από λοιμώξεις, ακόμη κι αν εισαχθεί σε νοσοκομείο ή κλινική, όπως είπε. «Μόνον ειδικά αποστειρωμένος χώρος είναι πλέον κατάλληλος για τον κ. Λαυρεντιάδη προκειμένου να αντιμετωπιστεί η  έξαρση της ασθένειάς του και να σωθεί η ζωή του» κατέληξε ο κ. Τσαντίρης.

Ο Βασίλης Αθανασίου, δικηγόρος εταιρικού – τραπεζικού Δικαίου, αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχει προχωρήσει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης με δική του πρωτοβουλία προκειμένου να επιστραφούν στην Ελλάδα, χρήματα φορολογημένα που έχουν δεσμευτεί στην Ελβετία. Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά από συνάντηση όλων των εμπλεκομένων μερών στη Βέρνη, ο Ομοσπονδιακός εισαγγελέας της Ελβετίας αναμένει μόνο το αίτημα των ελληνικών δικαστικών αρχών για τον επαναπατρισμό των χρημάτων.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος , συνοψίζοντας την ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους, επανέλαβε της εκτίμηση του, ότι βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο η ζωή ενός πολίτη,  ο οποίος έχει εκφράσει έμπρακτα τη βούληση και παρά το γεγονός ότι αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται,  να αποδώσει στο ελληνικό κράτος  δικά του φορολογημένα χρήματα για να καλύψει πλήρως ζημιές ή επισφάλειες κι έτσι να μη χρεωθεί ο Έλληνας φορολογούμενος ούτε ένα ευρώ.
 
Τέλος  ο Μ. Δημητρακόπουλοςδήλωσε πως επί 15 μήνες η πλευρά Λαυρεντιάδη δεν είχε επικοινωνία και δεν μίλησε με αποτέλεσμα στην υπόθεση να υπάρχει μονομερής πληροφόρηση και να δημιουργούνται εντυπώσεις. «Σας καλούμε να κάνετε να ακουστεί η φωνή ενός ανθρώπου που παλεύει για τη ζωή του» κατέληξε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:19