search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:07
MENU CLOSE

«Ανοικτά» ζητήματα στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης τρόικα

24.02.2014 19:33
«Ανοικτά» ζητήματα στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης τρόικα - Media

Τα δημοσιονομικά μεγέθη για την περίοδο 2015-2017, τα εργασιακά θέματα και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, είναι μερικά από τα «ανοικτά» θέματα στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα.

 
Τα δημοσιονομικά μεγέθη για την περίοδο 2015-2017, τα εργασιακά θέματα και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, είναι μερικά από τα «ανοικτά» θέματα στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα και ο πρώτος γύρος των συζητήσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως και την προσεχή Πέμπτη. 

Την ίδια ώρα, πάντως, τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών σπεύδουν να επισημάνουν εκ νέου με έμφαση, ότι οι καλύτερες επιδόσεις στην οικονομία το 2013, «έκλεισαν» ουσιαστικά το δημοσιονομικό κενό για το τρέχον έτος και, κατ' επέκταση, δεν απαιτείται η λήψη νέων μέτρων για το 2014. Μάλιστα, προσθέτουν, επίσης με έμφαση, ότι «υπάρχει εξαιρετική αυτοπεποίθηση για το αποτέλεσμα του 2013» (σ.σ. τη δημιουργία υψηλού πρωτογενούς πλεονάσματος).
 
Όσον αφορά στο μέγεθος του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2013 και κατ' επέκταση στο ύψος του κοινωνικού μερίσματος που, σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, θα διανεμηθεί, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών εμφανίστηκε επιφυλακτικός (στο ίδιο μήκος κύματος με χθεσινές δηλώσεις άλλων κυβερνητικών παραγόντων).
 
Τόνισε ότι δεν αμφισβητούνται τα 812 εκατ. ευρώ που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό, αλλά πρόσθεσε ότι το θέμα της διανομής του κοινωνικού μερίσματος θα αρχίσει να συζητείται αφού «πρώτα έχουμε κατασταλάξει με την τρόικα για το κλείσιμο του 2013 και για το πού είμαστε το 2014». Καθώς, η Eurostat και η ΕΛΣΤΑΤ εξετάζουν ακόμη στο εάν θα ενταχθούν στο 2013 ή στο 2014, κάποιοι κωδικοί εσόδων, όπως, π.χ. έσοδα από αυτοκινητόδρομους, κονδύλια του ΠΔΕ, κονδύλια από τον χώρο της υγείας, κ.λπ. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:06