search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:30
MENU CLOSE

Ο Πάπας Φραγκίσκος έφτιαξε το υπουργείο Οικονομικών του Βατικανού

25.02.2014 05:30
Ο Πάπας Φραγκίσκος έφτιαξε το υπουργείο Οικονομικών του Βατικανού - Media

Στην πιο αποφασιστική κίνηση μέχρι στιγμής στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης που προωθεί στους κόλπους της Κουρίας προχώρησε ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος δημιούργησε υπουργείο Οικονομικών…

Στην πιο αποφασιστική κίνηση μέχρι στιγμής στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης που προωθεί στους κόλπους της Κουρίας προχώρησε ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος δημιούργησε υπουργείο Οικονομικών που θα επιβλέπει όλες τις οικονομικές και διοικητικές υποθέσεις της Αγίας Έδρας.
 
Επικεφαλής αναλαμβάνει ο Αυστραλός καρδινάλιος Τζορτζ Πελ, ο οποίος ανήκει στον πυρήνα των οκτώ συμβούλων καρδιναλίων του Πάπα και είναι ένας εκ των σφοδρότερων επικριτών του σημερινού απαρχαιωμένου και ανεπαρκούς γραφειοκρατικού τρόπου διακυβέρνησης της Αγίας Έδρας.
 
Ο ίδιος, νυν αρχιεπίσκοπος του Σίδνεϊ, θα αναφέρεται απευθείας στον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
 
Το υπουργείο θα έχει την ευθύνη για όλες τις οικονομικές και διοικητικές δραστηριότητες της Αγίας Έδρας και του κράτους του Βατικανού, αναλαμβάνοντας μεταξύ άλλων τη σύνταξη του προϋπολογισμού και τον χρηματοοικονομικό σχεδιασμό του κρατιδίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10